Papa Francisc face apel la încetarea războiului din Siria şi a conflictului israeliano-palestinian

| 24 mai, 2014

Papa Francisc a făcut apel sâmbătă la Amman la încetarea războiului din Siria şi a conflictului dintre israelieni şi palestinieni, precizând că Orientul Mijlociu se confruntă ''cu tensiuni grave'', relatează agenţiile DPA şi AFP.

''Încurajez autorităţile regatului iordanian să persevereze în eforturile lor pentru a se ajunge la pace în întreaga regiune. Acest mare obiectiv necesită de urgenţă găsirea unei soluţii paşnice la criza din Siria, precum şi a unei soluţii juste la conflictul palestiniano-israelian'', a declarat Papa într-un discurs în prima zi a vizitei sale în Orientul Mijlociu. 

Suveranul Pontif s-a adresat unei mulţimi de zeci de lideri creştini şi musulmani la Palatul regal din Amman, în prezenţa regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

''Iordania a oferit o primire generoasă unui mare număr de refugiaţi palestinieni şi irakieni, precum şi altora veniţi din regiuni de conflict, îndeosebi din Siria vecină, răvăşită de un conflict care a durat prea mult timp. O astfel de generozitate merită aprecierea şi sprijinul comunităţii internaţionale '', a subliniat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ