Papa Francisc instituie o Zi mondială de rugăciune pentru ocrotirea Creației

| 10 aug, 18:34

Papa Francisc a instituit o 'Zi mondială de rugăciune pentru ocrotirea Creației', pe care Biserica Catolică o va celebra anual, cu începere din 2015, la 1 septembrie, în eforturile de a atrage atenția asupra problemelor mediului înconjurător, a anunțat luni Vaticanul, potrivit EFE, AFP și Reuters.

'În calitate de creștini, dorim să ne aducem contribuția la soluționarea crizei ecologice cu care se confruntă în prezent omenirea', a afirmat suveranul pontif, într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului Pontifical pentru Justiție și Pace, cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson, și președintelui Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, cardinalul Kurt Koch.

În scrisoare, papa a afirmat că această inițiativă răspunde preocupării sale, împărtășită de patriarhul ecumenic Bartolomeu I, pentru viitorul Creației și a subliniat că celebrarea acestei zile în același timp cu Biserica Ortodoxă constituie o mărturie privind 'comuniunea din ce în ce mai mare cu frații ortodocși'.

'Trăim într-o vreme în care toți creștinii înfruntăm provocări identice și importante, cărora trebuie să le dăm răspunsuri comune dacă dorim să fim mai credibili și eficienți', a afirmat sfântul părinte.

Papa Francisc a apreciat că această Zi oferă fiecărui credincios și comunităților o valoroasă ocazie de a-și reînnoi vocația de 'custozi ai Creației', de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru minunata sa lucrare încredințată omului și de a invoca milostivirea lui pentru păcatele comise împotriva lumii în care trăim.

Această inițiativă a Papei Francisc este strâns legată de enciclica asupra mediului înconjurător intitulată 'Laudato si (Slavă ție). Despre ocrotirea casei comune', publicată la 18 iunie, prin care a cerut guvernelor și persoanelor particulare o revoluție 'verde' pentru salvarea planetei.

Instituirea 'Zilei mondiale de rugăciune pentru ocrotirea Creației' reprezintă o nouă acțiune prin care Papa Francisc se alătură preocupărilor referitoare la viitorul planetei manifestate în această perioadă de pregătire a summitului asupra schimbărilor climatice care va avea loc sub egida ONU în decembrie la Paris.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ