Papa Francisc: Invoc asupra întregii populaţii a ţării, belşugul binecuvântărilor divine şi să vă protejeze Maica Domnului

| 31 mai, 13:39

Papa Francisc a vorbit, vineri, în discursul rostit la Cotroceni despre unitate și armonie și a avut grijă să-i menționeze pe românii din diaspora, într-un context în care zilele acestea se vorbește mai mult decât oricând despre românii plecați în străinătate.

„Aduc un omagiu sacrificiului fiilor și fiicelor României care prin cultura lor, prin patrimoniul valorilor și al muncii lor îmbogățesc țările în care au imigrat”, a spus Papa Francisc în discursul rostit la Cotroceni.

„Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră țară la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care R.omânia, pentru prima dată de când face parte din Uniunea Europeană deține în acest semestru Președinția Consiliului European. Momentul acesta este potrivit pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor 30 de ani de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă și religioasă și o izola de celelalte țări europene și care, pe lângă aceasta, dusese la stagnarea economiei și la epuizarea forțelor sale creatoare” - a spus Papa Francisc în preambulul discursului său.

„În acest timp, România s-a angajat într-un proiect democratic printr-un pluralism al forțelor politice și sociale și prin dialogul între acestea, având drept scop recunoașterea esențială a libertății religioase și integrarea deplină a țării în contextul internațional mai larg.

Se impune să recunoaștem că, în ciuda numeroaselor dificultăți și lipsuri, România a făcut mulți pași înainte pe acest drum. Voința de a progresa în diferitele sectoare ale vieții civile, sociale și științifice, a descătușat energiile și inventivitatea, a eliberat forțele creatoare până atunci ținute captive și a dat un nou avânt multorn inițiative, propulsând țara spre secolul al XXI-lea. Vă încurajez să continuați munca de consolitare a structurilor și a instituțiilor necesare, nu doar pentru a răspunde aspirațiilor legitime ale cetățenilor, dar și pentru a stimula și a crea condițiile pentru ca poporul dumneavoastră să-și manifeste întregul potențial și ingeniozitatea de care știm că este capabil”, a arătat Papa Francisc.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ