Părăsește PC barca guvernării?

| 22 mai, 2013

Este suficient să ne aducem aminte de episodul din 2007 când, sub pretextul lipsei de susținere a partenerilor de coaliție pentru legea referitoare la reducerea TVA la alimente, PC și-a făcut bagajele și a abandonat cabinetul Tăriceanu.

Acum mai puțin de o săptămână, liderul PC, Daniel Constantin, anunța că formațiunea pe care o conduce va merge singură la europarlamentarele de anul viitor, dând astfel semnalul unei desprinderi a partidului pe care îl conduce din siajul PNL, cu care se află în mod formal în alianță.

Iar această desprindere pare că va prinde contur chiar înainte de 2014, în condițiile în care anumite zvonuri care circulă prin mediul politic acreditează ideea că PC se pregătește să iasă de la guvernare la finalul anului, dacă România va primi asigurări pentru finalizarea cu succes a aderării la spațiul Schengen.

De altminteri, n-ar fi pentru prima dată când partidul lui Dan Voiculescu face o asemenea mișcare, lăsându-i cu ochii în soare pe partenerii liberali. Este suficient să ne aducem aminte de episodul din 2007 când, sub pretextul lipsei de susținere a partenerilor de coaliție pentru legea referitoare la reducerea TVA la alimente, PC și-a făcut bagajele și a abandonat cabinetul Tăriceanu, invocând faptul că și-a îndeplinit mandatul privind asigurarea stabilității guvernării până la momentul aderării la Uniunea Europeană.

Rămâne de văzut dacă și de această dată PC va miza pe varianta ieșirii de la guvernare. Cert este că o asemenea mișcare le-ar permite conservatorilor să își testeze potențialul de negociere de pe poziții mult mai avantajoase decât în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ