Parchetul îi umflă pe "iubitorii" de câini

| 06 sep, 2013

Prin intervenţia sa, Parchetul are o excelentă ocazie de a contribui la îndeplinirea interesului public. Problema câinilor fără stăpân are mai multe cauze, de la incoerenţa legislaţiei şi acţiunea slabă a unor autorităţi lipsite de pârghii legislative, până la complicitarea criminală a unor falşi iubitori de animale, interesaţi de menţinerea câinilor pe străzi pentru a face profit din donaţii.

Aşa-zişii iubitori de câini, cei care de de ani de zile şi-au făcut un scop şi o meserie din eliberatul câinilor pe domeniul public au intrat, în sfârşit, în vizorul Parchetului. Persoanele care au semnat pentru câinii care l-au ucis pe băieţelul de patru ani, au fost citate şi pot fi acuzate de ucidere din culpă.

Pe data de 3 septembrie 2013, Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un doar penal pentru investigarea cazului băieţelului ucis de câinii fără stăpân. Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului instanţei supreme care au realizat deja un număr de audieri.

Carmen Secăreanu, cea care conduce asociaţia Caleidoscop, a venit vineri la Parchetul General, fiind audiată în dosarul în care se fac cercetări privind modul în care a murit Ionuţ Anghel. ONG-ul condus de Carmen Secăreanu a adoptat în 2008 unul dintre câinii care l-a muşcat pe Ionuţ.

Tot astăzi, Lavinia Mirela Nica, un fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care a semnat în urmă cu şapte ani pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ, a fost audiată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Prin intervenţia sa, Parchetul are o excelentă ocazie de a contribui la îndeplinirea interesului public. Problema câinilor fără stăpân are mai multe cauze, de la incoerenţa legislaţiei şi acţiunea slabă a unor autorităţi lipsite de pârghii legislative, până la complicitarea criminală a unor falşi iubitori de animale, interesaţi de menţinerea câinilor pe străzi pentru a face profit din donaţii.

Descurajarea fermă a celor care hrănesc animalele pe stradă, se prefac că le adoptă, iar apoi le dau drumul pe străzi, este parte a soluţiei pentru rezolvarea acestei probleme care afectează grav sentimentul de securitate al cetăţeanului şi integritatea fizică şi psihică garantate de Constituţie.

Parlamentul va lua probabil o decizie în privinţa legii câinilor fără stăpân. Dar, ca orice lege, şi aceasta va trebui aplicată. Iar de aici vor începe problemele. Tocmai de aceea, justiţia şi organele de aplicare a legii trebuie să fie ferme. Pedepse dure pentru cei care lasă sursele de agresiune în libertate şi toleranţă zero pentru orice "iubitor" de animale a cărui dragoste se încheie la uşa casei sau apartamentului.

Cine iubeşte animalele şi doreşte să le protejeze, să le ia acasă. Faţă de restul câinilor, statul are obligaţia de a lua măsuri legale aşa cum cere interesul public, pentru a proteja populaţia vulnerabilă în faţa unei surse de insecuritate care ameninţă integritatea corporală şi chiar viaţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 sep, 2013
andrei
ciprian stan, tampitule: daca tot ai senzatia ca te numesti jurnalist pentru ca esti un simplu grafoman, pune mana si documenteaza-te inainte sa mai scoti aberatii din astea pe nas.
parerile tale, argumentum ex culo, sunt invalidate de realitate. hai sa-ti fac eu un serviciu, sa te-ndrum, boule: ia intereseaza-te tu la primarie cate tipuri de formulare aveau disponibile pentru adoptii, si dupa ce primesti raspunsul, da-ti doua palme pe creier, ca nu doare, da' poate raman ceva impresiuni care sa simuleze circumvolutiunile.

daca nu intelegi ce-am scris aici, nu te rusina si roaga un coleg mai mare sa-ti traduca, nu te face de rahat in continuare.
azi, toti scribalaii/parerologii sunt jurnalisti. sa-ti fie rusine, tampitule.
24 sep, 2013
angela
castrare
Vad ca , chiar si moderatorii rostesc cu un fel de sila expresia"iubitori de animale" casi cum ar fi o categorie de oameni josnici , inconstienti sau imorali. Vorbesc aici de locatarul simplu nu de ONG , care da un rest de mancare cainelui dela usa blocului. si care tot el il ia si il castreaza s ca sa nu se impiedice de puii care ar aparea nici el si nici ceilalti. Asta spre deosebire de personaje precum Lucian Mandruta care a varsat venin si proasta crestere in emisiunea dela Pro tv. Si fiindca e prost de gura s-a deconspirat cum ca a luat un caine depe strada n-a stiut ca e catea timp de 6 luni dupa care aceasta a fatat. UN vecin a povestit ca acesta isi imperechea cainele de rasa cu comunitara iar cand a vazut ca pui nu sant pe masura tatalui i-a abandonat. Iata cine sunt cu adevarat marii reprezentati ai traiului civilizat si ce fac ei de fapt!!!
24 sep, 2013
Angela
iubitorii de animale
Nu ma consider iubitoare de animale dar am dat si eu o mana de ajutor comunitatii respectiv zonei in care locuiesc si prin sesizari repetate am chemat pentru castrarea femelelor si chiar am dus personal cu ajutorul unei prietene cu masina ei caini la castrat. Fara bani deoarece in peroada lui Basescu si acum de vreo doi ani se rezolva gratis. Cati pui ar fi acum in cartierul meu daca nu erau castrate 12 femele? Cati din cei care va impiedicati de ei pe strada v-ati deranjat sa dati macar un telefon? Dece insistati ca iubitorii le-au returnet in strada dupa castrare, va faceti ca nu pricepeti ca a fost o intelegere cu primaria care nu mai vroia nici macar sa respecte angajamentul de a castra? Nu am mai vazut pui i mpreuna cu mama lor pe langa vreun bloc. Toti pe care i-am mai vazut sunt fara mama ca dovada ca sunt abandonati de la curti.
22 sep, 2013
Irina
Fara maidanezi
Sacrificati cat mai degraba caini, eutanasiati-i, trimiteti-i la chinezi sa ii rezolve ei, etc...Salvati oamenii. Nu traim in jungla
10 sep, 2013
Doina
articol
Ce s-a intamplat cu banii alocati pana acum pentru rezolvarea acestei probleme?
Chiar nu este nimeni raspunzator?
Cum vor fi eutanasiati cainii? Tot cu sulfat de magneziu?
16 sep, 2013
Gigi
Nuuu, va fi adus un anestezist de la spitalul Fundeni. Asta va linisti partial ''iubitorii de animale'' ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ