Parlamentul se reunește miercuri în prima sesiune ordinară a acestui an

| 31 ian, 13:35

Senatorii și deputații se reunesc miercuri în prima sesiune ordinară a acestui an.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat conducerea acestui for legislativ miercuri, de la ora 13,00, urmând ca ședința de plen din prima sesiune ordinară a anului 2017 să aibă loc în aceeași zi, de la ora 16,00.

"În temeiul prevederilor articolului 66, alineatele (1) și (3) din Constituția României, republicată, precum și ale articolului 81 din Regulamentul Senatului, republicat, se convoacă Senatul României în prima sesiune ordinară a anului 2017, în ziua de miercuri, 1 februarie. Președintele Senatului convoacă Biroul permanent miercuri, 1 februarie 2017, ora 13,00. Grupurile parlamentare se vor întruni miercuri, 1 februarie, ora 14,00. Senatul, convocat în prima sesiune ordinară a anului 2017, se va întruni în plen miercuri, 1 februarie, ora 16,00, la sediul din Palatul Parlamentului", se arată într-un comunicat al Senatului.

* Și Camera Deputaților este convocată miercuri, ora 16,00, în prima sesiune ordinară a acestui an.

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților, tot miercuri, Biroul permanent se va întruni pentru a-și desemna noua componență — vicepreședinții, secretarii și chestorii acestui for.

Regulamentul Camerei prevede că alegerea acestora se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configurației politice a acestui for și negocierii liderilor grupurilor parlamentare.

Conform aceluiași Regulament, lista candidaților propuși pentru Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaților și se aprobă prin vot secret cu bile.

Tag-uri: parlament
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ