Parlamentul sesizează ministrul Justiției împotriva Laurei Codruța Kovesi

| 10 iul, 13:54

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 au decis luni să sesizeze ministrul Justiţiei cu privire la refuzul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta la audieri.

Pentru această propunere s-au înregistrat şapte voturi, iar împotrivă - trei.

Comisia a decis de asemenea să îi trimită o adresă şefei DNA prin care să o întrebe dacă în seara alegerilor prezidenţiale din 2009 a fost acasă la Gabriel Oprea.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 în care anunţă că nu va fi prezentă luni la audieri.

Kovesi arată în această adresă oficială, care are trei pagini, că a luat la cunoştinţă obiectivele comisiei, acestea fiind cuprinse în hotărârea votată de plenul Parlamentului pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă.

"Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauză ce formează obiectul activităţii comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie, ora 11,30, la şedinţa Comisiei de anchetă", precizează procurorul şef al DNA.

Laura Codruţa Kovesi arată în această adresă oficială, care are trei pagini, că a luat la cunoştinţă obiectivele comisiei, acestea fiind cuprinse în hotărârea votată de plenul Parlamentului pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă.

"Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/77 din data de 06 iulie 2017 privind invitaţia care mi-a fost adresată de a participa în data de 10 iulie 2017, la ora 11,30, sala 'Mihai Viteazul', nivel PI, Palatul Parlamentului, pentru a pune la dispoziţia Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial informaţii ce vor fi solicitate de membrii acestei comisii, vă comunic faptul că prin adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/64/13.06.2017 am luat la cunoştinţă de obiectivele comisiei", se precizează în scrisoarea transmisă de şefa DNA parlamentarilor.

Tag-uri: kovesi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ