Patronul Euroconstruct si încă un "rege al asfaltului", reţinuţi

| 10 dec, 2014

Patronul firmei Euroconstruct, Dan Besciu, impreuna cu inca un om de afaceri din domeniul constructiilor, austriacul Josep Horneger, au fost retinuti pentru 24 de ore, miercuri seara.

Cei doi au fost adusi in cursul zilei la DIICOT, pentru audieri, intr-un dosar de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, informeaza Digi24.

Dan Besciu este acuzat de evaziune fiscala si delapidare. Procurorii spun ca acesta ar fi obtinut in mod fraudulos contracte.

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri 8 percheziţii in Bucuresti si Ilfov, in urma carora 8 persoane au fost duse la audieri, cu mandat  de aducere.

Suspectii sunt acuzati ca ar fi prejudiciat statul cu 34 de milioane de lei, intre 2011 si 2014.

Printre inculpati se numara Dragos Nedelcu, administrator al SC Nuts Consulting SRL, SC Pathway Adivisors SRL, SC C&D Best Design Concept SRL, Marin Baicu, administrator al SC Baicons Impex SRL, SC LGB Transark SRL si SC Vio Top SRL si Dan Besciu, asociat si administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL.

In plus, mai sunt inculpati Peter Praher si Josep Horneger, administratori la SC Swietelsky Baugesellschaft Mbh Linz Sucursala Bucuresti si SC Swietelsky Constructii Feroviare SRL.

Suspectii sunt acuzati ca "au initiat si constituit un grup infractional organizat ce a avut drept scop obtinerea prin mijloace frauduloase a unor mari sume de bani, provenite din fonduri publice angajate de companii aflate in portofoliul Ministerului Transporturilor (Compania Nationala de Cai Ferate si CNADNR), pentru organizarea si derularea unor achizitii publice de lucrari de infrastructura feroviara si rutiera", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ