PDL cere Curţii de Conturi să auditeze derularea contractului pentru Pasajul Pipera

| 13 iun, 2013

PDL Bucureşti cere Curţii de Conturi să auditeze modul în care a fost încheiat şi derulat contractul privind Pasajul Pipera, potrivit unui comunicat al Partidului Democrat Liberal.

"PDL Bucureşti are serioase dubii că acest contract s-a derulat în condiţii legale şi cere Curţii de Conturi să demareze urgent controlul asupra acestui contract, dar şi un audit al modului în care Sorin Oprescu a depus apărarea în procesul intentat de constructor Primăriei Capitalei", se arată în comunicat.

Democrat-liberalii susţin că, pentru a le distrage atenţia bucureştenilor faţă de acest subiect, Sorin Oprescu "aruncă pe piaţă" subiecte delicate, a căror rezolvare stă "chiar în pixul său şi al Guvernului pe care îl susţine", cum ar fi harta seismică a Capitalei.

Potrivit sursei citate, în perioada 2008-2012, Sorin Oprescu nu a reuşit să cheltuiască pe reabilitare seismică banii puşi la dispoziţie de Guvern.

"Sorin Oprescu nu a făcut nici cel mai mic efort pentru ca blocurile cu risc seismic să fie reabilitate. Oprescu a preferat, în mandatul său, să ascundă cu laşitate acest subiect de ochii bucureştenilor. Astăzi, Sorin Oprescu vrea să facă "valuri" de presă pe o temă pe care nu lasă nici măcar o simplă dâră de melc şi anume pregătirea Capitalei pentru situaţii de urgenţă", consideră democrat-liberalii.

De asemenea, ei afirmă că Centrul Istoric este pe punctul de a cădea la primul seism important, iar primarul "nu a mişcat un deget în ultimii 5 ani". PDL Bucureşti cere primarului general să explice instituţiilor statului "de ce proiectele din mandatele sale fie se dublează ca preţ, fie se plătesc penalităţi uriaşe pentru derularea defectuoasă a acestora".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ