PDL cere demisia Guvernului Ponta, în "Cartea neagră a guvernării USL"

| 08 mai, 2013

PDL cere demisia Guvernului Ponta, pe motiv că, în opinia lor, după un an de putere, USL continuă să guverneze "prin minciună şi incompetenţă".

Democrat-liberalii au lansat, azi, "Cartea neagră a guvernării USL", în cadrul unei dezbateri organizate la Institutul de Studii Populare, prilej cu care au criticat măsurile luate de guvernarea USL.

"După un an, românii o duc din rău în mai rău, stânga nu are nicio soluţie, avem un Guvern al stagnării. USL a ajuns la putere prin înşelătorie şi continuă să guverneze prin minciuni şi incompetenţă", a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Anca Boagiu consideră că la putere se află două partide "incompetente şi antieuropene" care vorbesc despre economie fără să facă nimic.

Printre participanţii la dezbaterea organizată de PDL s-a aflat şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, preşedinte al Forţei Civice, care a asistat din sală la critica democrat liberalilor adresată guvernării USL.

Prin "Cartea neagră a guvernării USL", liberalii acuză Uniunea că a distrus imaginea României în străinătate, a amânat intrarea în Spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro, adăugând că partidele de la guvernare nu au un obiectiv de dezvoltare pentru România.

Potrivit democrat-liberalilor, USL a continuat să protejeze corupţii şi suspecţii de corupţie din propriile rânduri şi i-a adăpostit în Parlament, unde au imunitate.

În viziunea PDL, Guvernul Ponta nu a respectat independenţa sistemului judiciar şi nici hotărârile în materie de integritate şi îi acuză pe social-democraţi că au distrus imaginea României în străinătate.

Autorii raportului amintesc şi că au avut loc multe proteste la adresa Guvernului, organizate de cercetători, instructori auto independenţi, lucrători poştali, angajaţi Mechel Câmpia Turzii sau angajaţi Oltchim.

De asemenea, PDL susţine că USL a amânat adoptarea monedei euro, a amânat bugetul pe anul 2013 pentru acoperirea minciunilor de campanie, iar "baronii USL amână construcţia autostrăzilor începute de PDL".

O altă opinie a PDL este că investitorii străini ocolesc România: "Producţia industrială stagnează şi exporturile scad în 2012. Datoria externă, serviciul datoriei externe şi deficitul de cont curent au crescut semnificativ, iar rezervele internaţionale au scăzut", spun democrat-liberalii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ