PDL este pe cale de dispariție deși a fost ocrotit de Legea electorală

| 08 aug, 2013

După dezastrele guvernărilor în care a făcut rabat în favoarea ambițiilor președintelui jucător, aspru sancționate de electorat, începutul sfârșitului a coincis cu preluarea funcției de președinte al PDL de către plutonierul Blaga.

PDL se îndreaptă din greșeală în greșeală spre victoria finală. Din nefericire pentru democrat-liberali, e vorba de victoria electoratului asupra unei formațiuni politice care ne apare ancorată ireversibil în greșelile trecutului. Din acest punct de vedere, putem spune că PDL este un partid care se îndreaptă rapid către uitare. După dezastrele guvernărilor în care a făcut rabat în favoarea ambițiilor președintelui jucător, aspru sancționate de electorat, începutul sfârșitului a coincis cu preluarea funcției de președinte al PDL de către plutonierul Blaga.

În mod normal, pentru orice formațiune politică scăpată de eliminarea totală din parlament numai prin artificiul legislativ al redistribuirii, o analiză critică și o reevaluare dură ar fi fost o condiție obligatorie. Ori, Blaga, politicianul cu dificultăți majore de exprimare publică a fost cea mai nepotrivită alegere la vârf pentru un partid care ar fi trebuit să lupte pentru menținerea structurii încă puternice din teritoriu.

Incapacitatea lui Vasile Blaga de a reporni motoarele partidului aruncat în opoziție au fost aspru criticate, chiar din interior. Însă liberal-democrații, în loc să tragă concluziile de rigoare și să impună o conducere care să-i rupă din amorțeala defetistă, au preferat să privească apatici cum pe culoarul lăsat neocupat de Blaga apar și se impun alte forțe politice, mai active. Din interior, partidul a fost puternic slăbit de acțiunile corozive ale Elenei Udrea, care a revenit cu îndrăzneală și profitând de lipsa unui vot de blam clar la adresa sa. Putem doar să ne imaginăm că un PDL condus de Udrea ar fi fost la fel de dezastruos.

Prezența în fruntea PDL a favoritei prezidențiale nu ar fi făcut decât să grăbească procesul de demolare a partidului, din interior. Se pare că în neputința sa de a se reinventa și de găsi resurse interioare pentru o adevărată reformă la vârf, PDL a avut de ales anul acesta între două opțiuni, ambele pierzătoare. Situația actuală a PDL este descurajantă. Oamenii cu potențial dezertează, sediul din Modrogan este pustiu. Se spune că ce ți-e scris, în frunte ți-e pus. Din acest punct de vedere, se pare că nicio Lege electorală, oricât de strâmbă, nu poate salva de la dispariție un partid care nu-și mai poate identifica motivația și resursele atât de necesare în lupta pentru supraviețuire politică.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ