Pe unde scoate Băsescu decoraţia?

| 30 aug, 2013

A împărţit acuzaţii în stânga şi-n dreapta, însă miza apariţiilor frecvente ale şefului statului nu are la bază doar evidenta campanie electorală pentru PMP şi Elena Udrea. Astfel, preşedintele Băsescu a sperat că prin proferarea acestor critici va deturna atenţia publică de la o altă temă ce a suscitat interesul mediatic şi care l-a pus serios în dificultate pe şeful statului.

În ultima perioadă, Traian Băsescu a tot ieşit cu declaraţii de presă prin care a încercat să pună la punct Executivul, invocând guvernarea slabă şi lipsa de profesionalism a Cabinetului Ponta. A împărţit acuzaţii în stânga şi-n dreapta, însă miza apariţiilor frecvente ale şefului statului nu are la bază doar evidenta campanie electorală pentru PMP şi Elena Udrea. Astfel, preşedintele Băsescu a sperat că prin proferarea acestor critici va deturna atenţia publică de la o altă temă ce a suscitat interesul mediatic şi care l-a pus serios în dificultate pe şeful statului. Vorbim despre solicitarea adresată de Victor Ponta privind retragerea decoraţiei lui Laszlo Tokes, distincţie pe care acelaşi Traian Băsescu i-a oferit-o în 2009, chipurile pentru merite deosebite la Revoluţia din 1989.

Şeful statului s-a prefăcut de câteva ori că nu aude şi nu a dat nici un răspuns solicitării lui Victor Ponta, în pofida faptului că premierul a reiterat apelul în mai multe ocazii, fără nici un efect. Într-un târziu, Traian Băsescu a răspuns, dar nu direct, ci prin intermediul uni comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, că retragerea decoraţiei nu intră în atribuţiile sale, că ar încălca legea dacă ar solicita retragerea distincţiei şi că numai un alt membru al Ordinului Naţional Steaua României ar putea demara o astfel de iniţiativă în ceea ce-l priveşte pe Laszlo Tokes. Toate argumentele furnizate sunt însă eschive neconvingătoare şi nu acestea au stat la baza refuzului preşedintelui, ci interesul direct al lui Traian Băsescu de a nu-şi deteriora bunele relaţii de prietenie cu pastorul reformat şi cu o parte a comunităţii maghiare.

Când credea că a scăpat definitiv de subiectul retragerii decoraţiei, preşedintele Băsescu este luat prin surprindere de Corina Creţu. Astfel, în calitatea de membră a Ordinului Naţional "Steaua României", europarlamentarul solicită public retragerea Ordinului "Steaua României" acordat lui Laszlo Tokes în decembrie 2009, ea invocând "fapte dezonorante şi contrare Articolului 1 din Constituţia României", adresând totodată un mesaj membrilor Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" prin care sunt prezentate motivele în baza cărora se impune retragerea decoraţiei.

Traian Băsescu este prins în offsaid, în contextul în care condiţia clamată în poziţia Administraţiei Prezidenţiale privind necesitatea ca iniţiativa de retragere să aparţină unui membru al Ordinului Naţional “Steaua României” este îndeplinită. Şeful statului este strâns cu uşa. Şi-a epuizat toate argumentele prin care a încercat să-I menţină decoraţia lui Laszlo Tokes, iar acum este pus în faţa faptului împlinit.

Încolţit din toate părţile, Traian Băsescu nu are variante convenabile de a ieşi dintr-o situaţie delicată. Duplicitatea sa a fost scoasă la iveală şi este de domeniul evidenţei chiar şi pentru cei mai aprigi susţinători ai şefului statului – pe de o parte îl acuzi pe Laszlo Tokes de declaraţii anti-româneşti şi avansezi chiar scenariul retragerii cetăţeniei române, pe de altă parte, dovedeşti fariseism politic şi nu întreprinzi/girezi nicio iniţiativă minimă de sancţionare a retoricii retrograde utilizate de pastorul reformat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 sep, 2013
cici
ESTI PRAF...
HALAL ZIARIST....CRED CA AR TREBUI SA TE INTREBI CUM NAIBA A PRIMIT AIA DECORATIA DE LA TOVARASUL ILIESCU......SI APOIS A INTREBI DE CE NU RETRAGE DECORATIA LUI TOKES...PUPINCURISTA DE USL-ISTI...
01 sep, 2013
roman
medalia
o sa scoata medalia de unde scoti tu sula cand termini regulatul .
01 sep, 2013
nic
Asa ca si ponta, madam, cand i se spune de plagiat!!! care- i diferenta intre cei doi????
31 aug, 2013
proferatorul
ziua limbii romane
Amice ziarist, criticile nu se profereaza, doar insultele se profereaza. Decoratia lui Tokes nu este de importanta nationala, in schimb somajul, cresterea preturilor, minciuna la nivel inalt sunt de importanta nationala. Sa nu comparam. In plus, dacz se va retrage decoratia, ramai fara argumente :)
30 aug, 2013
fan administrator
precizare anticipata
comentariile facute de cei trei(fan adm.cantautor si obiectiv),sunt de la un singur IP....
logic,sunt una si acceasi persoana....
am facut aceasta precizare pentru mai buna intelegere a comentariilor..
va multumesc ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ