Pensiile de lux ale aleșilor, amânate două săptămâni

| 26 apr, 13:48

Plenul Senatului a amânat, marți, luarea unei decizii în cazul propunerii legislative privind pensiile speciale pentru aleșii locali, la propunerea liderului grupului parlamentar al PSD, Mihai Fifor. Senatorii au decis, cu 66 de voturi "pentru", două "împotrivă" și o abținere, retrimiterea propunerii legislative la Comisia de constituționalitate pentru două săptămâni.

Comisia a adoptat luni un raport cu amendamente, a anunţat după şedinţă preşedintele Comisiei, senatorul PSD Ovidiu Donţu. Comisia de constituţionalitate a dat aviz pe textul adoptat la comisiile din Camera Deputaţilor.

Plenul Camerei nu a avut însă cvorumul necesar pentru adoptarea legii, discutată la comisiile de specialitate.

Potrivit amendamentelor aprobate, legea intă în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocaţi de la bugetul local, dar există şi posibilitatea ca Ministerul Dezvltării să elaboreze norme, a declarat Ovidiu Donţu.

Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local- primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte- nu vor beneficia de această lege.

Curtea Constituţională a admis, la începutul anului, contestaţia Cabinetului Cioloş privind constituţionalitatea legii privind pensiile aleşilor locali. Judecătorii au invocat faptul că nu este indicată sursa de finanţare, dar au arătat şi că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, simplii consilieri locali şi judeţeni fiind exceptaţi de la lege.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ