Pentru că nu mai are unde să se ducă, Traian Băsescu se învârte în cerc

| 28 aug, 2013

Nici nu s-au stins bine criticile la adresa plimbărețului Băsescu, ale cărui costisitoare escapade cu elicopterul au intrat în vizorul opiniei publice, că președintele a surprins pe toată lumea cu o declarație în care spunea, pe scurt, că nu va participa la sesiunea plenară a ONU din lipsă de bani.

”Vreau să vă spun că şi eu am anulat zborul la sesiunea plenară a ONU exact din motive bugetare, dacă cineva are o curiozitate de ce nu mai plec în Statele Unite în septembrie. Din acest motiv", a declarat Băsescu, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu ambasadorii români.

Declarația frizează nesimțirea crasă, dacă ar fi să ne reamintim doar bericile de la Ungheni și vacanțele în șlapi și la bustul gol, care au presupus cheltuiala din banii publici a nu mai puțin de 15.000 de euro numai pe transport aerian. Cum i se făcea sete sau era anunțat că s-au adunat ceva săteni undeva, dispuși să se bulucească în jurul tricoului turcoaz, hop și Traian Băsescu în elicopterul prezidențial. 7.000 de kilometri în doar o lună şi jumătate, dintre care aproape 1.900 într-o singură săptămână.

Așa a călătorit Traian Băsescu pe banii și nervii cetățenilor români, spre destinații aiuristice din provincie, e suficient doar să consultăm harta traseelor făcută publică în presa ostilă jupânului de la Cotroceni. În urma acestor escapade a căpătat suficient tupeu să-i dea premierului indicații paternaliste cu iz de scandal, despre cum ar trebui să-și rărească acesta aparițiile televizate și să le înlocuiască cu deplasări în teritoriu. Înțelegem perfect că, dacă ar putea, Traian Băsescu ar bloca complet aparițiile mediatice ale premierului. Din păcate pentru Traian Băsescu, acesta a fost mult prea preocupat cu excesivele numiri pe bandă rulantă din Justiție, în timp ce de presă a rămas să se ocupe Emil Boc. Dar, revenind, ce relevanță ar avea pentru țară dacă Victor Ponta ar accepta sfatul președintelui și ar zbura la Ungheni să bea bere, la Cireșica să danseze cu nevasta, la Izvorul Mureșului să se smiorcăie prin biserici sau pe litoral să-și arate marinărește abdominalii preferatei prezidențiale, Elena Udrea?

Despre absența președintelui la ONU nu au întârziat să apară speculațiile de rigoare. Pe de o parte s-a spus că lui Băsescu i-ar fi fost respinsă cererea pentru o vizită oficială la Casa Albă, pe de altă parte s-a afirmat că președintele României nu mai are nimic de spus comunității internaționale.

Cred că adevărul este undeva pe la mijloc. Probabil că Traian Băsescu s-a lăsat furat de peisaj tot făcând campanie pentru PMP, Udrea, EBA și s-a trezit la un moment dat cu rezervorul gol. Ori, de când ăla mic e la Cluj, nu la guvern, e mai greu cu fondurile speciale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 aug, 2013
Raducu
Pentru că nu mai are unde să se ducă...........
Daca nu mai are unde sa se duca si pentru a nu se mai invarti in cerc deoarece ar putea ameti si apoi comporta si mai rau, sa se duca unde a dus mutu iapa si surdu roata. Abia astept sa citesc o autobiografie a acestui individ pentru ca dupa cum se comporta asta nu-i roman.
28 aug, 2013
cota
SARACUUUUUUUUU...............BASE ,lasa ca-ti cumpara Ponta acum un avion de 13 mil.de euro ca sa ai si tu cu ce sa te mai plimbi,sa nu te mai plangi ca nu mai ai bani,ca oricum sunt banii fraierilor.
28 aug, 2013
fan administrator
coabitarea este coabitare,pana la capat,deci inca 67 saptamani....
sunt oameni de onoare...
28 aug, 2013
obiectiv
cred ca era corect sa faci un inventar al prezentelor la ultimele 9 sesiuni ONU(la ce nivel de reprezentare)...
in felul asta,insa,ti-ai fi taiat craca singura...
parca acum un an a fost Corlatean,prin 2008-2009,Boc si nu am rabdare sa caut,este prea subtire subiectul despre fondurile speciale...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ