UPDATE. Percheziţii DNA la Primăria Constanţa. RADU MAZĂRE se dă cu caiacul pe Siutghiol

| 05 feb, 09:10

În timp ce procurorii DNA percheziţionează Primăria Constanţa, edilul Radu Mazăre se dă cu caiacul pe lacul Sutghiol

UPDATE. Radu Mazăre a declarat de dimineaţă că urmează sa meargă la o plimbare cu caiacul pe Siutghil deşi procurorii DNA fac percheziţii la sediul Primăriei Constanţa.

 

UPDATE. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a ajuns, în jurul orei 10:20 la Primărie, unde au loc pecheziţii ale procurorilor DNA. Edilul a explicat că nu ştie despre ce este vorba, dar că este pregătit pentru orice, inclusiv să fie luat de DNA.

"Am discutat cu ei de dimineaţă, a venit înaintea mea viceprimarul, ca să asiste la percheziţii. M-am spălat pe cap, m-am dat cu un deodorant care îmi aduce aminte de Brazilia, m-am îmbrăcat mai gros, o să vedem dacă mă întorc acasă sau nu. Dacă mă umflă, îmi iau telefonul, dacă nu mă umflă, mă duc să dau o tură cu caiacul, că e o zi frumoasă. Eu am întrebat dacă mă umflă şi mi-au zis că nu, dar nu se ştie niciodată. Nu ştiu nimic. Contractele astea şi firmele astea, eu nu mai sunt acţionar de 12 ani în ele. La ziar, la televiziune sau la firma de pază."

 

La prima oră a dimineții, primăria a fost luată cu asalt de procurorii DNA București. După 8.30 au venit în trombă la primărie viceprimarul Decebal Făgădău și direcorul economic Marcel Aficioiu. Funcționarii primăriei Constanța care vin de obicei la instituție după ora 9, sunt așteptați de procurori în propriile birouri. În acest moment, DNA are mai multe dosare în cercetare care vizează angajați ai instituției și pe primarul Radu Mazăre.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 - 2014.

În cursul zilei de astăzi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și în județele Constanța și Cluj, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ