Percheziţii într-un dosar privind fraudarea bugetului CAS Gorj

| 01 noi, 10:48

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi poliţişti efectuează, marţi, 17 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Gorj într-un dosar privind fraudarea bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj prin documente medicale false.

Potrivit unor comunicate de presă ale PÎCCJ şi IGPR, percheziţiile au loc la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile/reşedinţele unor persoane bănuite că ar fi implicate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii. 

"Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008 - 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial", susţin anchetatorii. 

Surse judiciare au declarat că percheziţiile au loc la Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, la două societăţi private din Gorj care asigură servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, la domiciliile unor medici şi asistente din cadrul SJU Târgu-Jiu, dar şi la cabinete medicale private şi la sediul CAS Gorj. 

Totodată, un agent de poliţie din Bucureşti este vizat de descinderi, au mai arătat sursele citate. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 lei, se precizează în comunicatele citate. 

Poliţiştii vor pune în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri. 

Procurorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de cel al Brigăzii Speciale de Intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române. 

La activităţi participă şi poliţişti din cadrul inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, precum şi jandarmi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ