Pericol în Asia: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică care a zburat pe deasupra nordului Japoniei

| 29 aug, 09:37

Autorităţile sud-coreene şi nipone au anunţat că regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care a zburat deasupra nordului Japoniei şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, informează site-ul agenţiei de ştiri The Associated Press.

Seulul a transmis că autorităţile militare sud-coreene şi americane analizează datele privind noul test balistic, neputând încă indica distanţa parcursă de racheta lansată din zona Phenianului.

Oficialii niponi au declarat că rachetă ar fi zburat deasupra Insulei Hokkaido din nordul Japoniei şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific.

Momentan nu există informaţii despre ambarcaţiuni avariate sau alte incidente cauzate de testul balistic nord-coreean.

Televiziunea publică niponă NHK a relatat că racheta s-a dezmembrat în trei bucăţi înainte de a se prăbuşi la est de insula Hokkaido, potrivit agenţiei Reuters.

Guvernul de la Tokyo a activat sistemul de alarmă, recomandând persoanelor din zonă să-şi ia măsuri de siguranţă.

Forţele militare nipone nu au încercat să doboare racheta care a zburat deasupra teritoriului japonez în jurul orei locale 06.06 (ora României, 00.06).

Autorităţile sud-coreene au transmis că racheta a fost lansată din regiunea Sunan, în apropiere de Phenian, în jurul orei locale 06.00 (ora României, 00.00).

Pentagonul a confirmat că regimul nord-coreean a lansat o nouă rachetă balistică, însă proiectilul nu a reprezentat o ameninţare pentru America de Nord.

"Putem confirma că racheta lansată de Coreea de Nord a zburat pe deasupra Japoniei", a declarat colonelul Robert Manning, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Racheta lansată marţi de forţele regimului de la Phenian a zburat aproximativ 2.700 de kilometri şi a atins o altitudine maximă de circa 550 de kilometri, au transmis autorităţile militare sud-coreene.

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat că va face tot ce este posibil pentru a proteja populaţia Japoniei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ