Pericol uriaş în LABORATOR. Cercetătorii se joacă de-a Dumnezeu. "Ar putea isca oricând o PANDEMIE"

| 23 mai, 2014

Experimentele de laborator care modifică genetic virusuri periculoase, cum este cel al gripei aviare, pentru a le face mai uşor de transmis, sunt tot mai contestate în mediul ştiinţific.

Epidemia de gripă porcină, care a reapărut brusc în 1977, după ce nu se mai înregistrase niciun caz timp de 20 de ani, a fost provocată de un accident de laborator.

Asemenea incidente sunt foarte rar, dar, când se întâmplă, efectele pot fi devastatoare. Recent, cercetătorii au reuşit să modifice virusul gripei aviare, H5N1, astfel încât să se transmită direct de la om la om, scrie descopera.ro.

Savanţii spun că aceste experimente sunt esenţiale pentru a înţelege mai bine acest virus şi pentru a obţine vaccinuri mai bune.

În decursul timpului au mai fost accidente de laborator. În anul 2003 un angajat de la un laborator din Singapore s-a infectat accidental cu SARS, iar în 2004 un savant rus a murit după ce s-a înţepat cu un ac contaminat cu Ebola.

În aprilie, Institutul Pasteur din Paris a pierdut 2.000 de doze de SARS, iar în martie Laboratorul Galveston din Texas a declarat pierdută o fiolă cu virusul Guanarito, care provoacă hemoragii interne.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ