Peste 100 de persoane, audiate în dosarul prăbușirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol

| 15 dec, 17:38

Procurorii militari au audiat, în ultimul an, 111 persoane în cadrul anchetei privind prăbușirea în decembrie 2014 a unui elicopter SMURD, soldat cu moartea a patru persoane - doi piloți și două cadre medicale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada decembrie 2014 — decembrie 2015, procurorii au audiat, pe parcursul a 875 ore de anchetă, 111 persoane, dintre care 8 părți civile și 103 martori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, Inspectoratului General de Aviație, MApN, Autorității Navale Române, Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

De asemenea, au fost audiați cetățeni care au sesizat la 112 în legătură cu producerea catastrofei aviatice sau care au putut oferi date referitoare la circumstanțele producerii acestui eveniment aviatic, respectiv cu privire la activitățile efectuate de către forțele de intervenție pentru salvarea victimelor.

Tot în cadrul anchetei, procurorii au solicitat relații de la peste 15 instituții ale statului și persoane juridice, iar la data de 14 decembrie 2015 s-a dispus efectuarea de către INML București a unei noi expertize medico-legale privind victima C.G.C, se arată în comunicat.

În plus, se așteaptă depunerea raportului de investigație a accidentului aviatic din data de 15 decembrie 2014 de către comisia constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord — doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație și două cadre medicale ale SMURD Constanța —s-a prăbușit pe 15 decembrie 2014 în lacul Siutghiol. Toți membrii echipajului au murit în urma accidentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ