Peste 23.000 de intervenţii ale echipajelor IGSU în primele zece luni. 205 persoane au murit în incendii

| 02 dec, 17:12

Echipajele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au participat, în primele zece luni ale acestui an, la peste 23.000 de intervenţii pentru limitarea şi stingerea incendiilor, în urma cărora au murit 205 persoane, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Cele 23.404 incendii (în medie 77 pe zi) înregistrate la nivel naţional s-au manifestat în procent majoritar la vegetaţie uscată (44%), locuinţe (22%) şi anexe gospodăreşti (8 %), cele mai multe dintre acestea fiind produse în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Teleorman, Constanţa, Dolj, Olt şi Iaşi, se precizează într-un comunicat de presă transmis de IGSU. 

Pe timpul intervenţiilor la acest tip de risc, au fost salvate 2.625 de persoane şi au fost protejate bunuri în valoare de peste 2,18 miliarde lei. 

În perioada de referinţă, conform comunicatului, în urma producerii acestor incendii, 205 persoane (197 adulţi şi 8 copii) au decedat, iar alte 496 (463 adulţi şi 33 copii) au fost rănite. Cele mai multe decese (141) s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta de peste 56 de ani, având drept principale cauze sistemele de încălzire, instalaţii, echipamente sau aparate electrice defecte sau improvizate, mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate pe timpul funcţionării, coşuri sau burlane de fum defecte ori necurăţate. Numărul cel mai mare de răniţi (205) provine din rândul persoanelor a căror vârstă este cuprinsă între 26 şi 55 de ani, îndeosebi ca urmare a faptului că aceştia au încercat să intervină pentru stingerea incendiului. 

De asemenea, procesarea datelor statistice evidenţiază faptul că, zilnic, 16 locuinţe sunt afectate de incendii, însumând un total de peste 5.000 la care a fost necesară intervenţia forţelor specializate din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă pentru gestionarea acestui tip de risc, în creştere cu 2% faţă de perioada similară a anului precedent. 

În ceea ce priveşte repartiţia incendiilor la locuinţe din punct de vedere administrativ, arată sursa citată, cele mai multe dintre acestea s-au înregistrat în zona Bucureşti-Ilfov, urmată fiind de judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău. Din totalul acestora, 30% au fost provocate, în principal, de exploatarea coşurilor de fum defecte sau necurăţate, 23% de utilizarea instalaţiilor electrice defecte sau improvizate, iar 14% au fost cauzate de mijloacele de încălzire defecte sau improvizate. 

Totodată, statistica aferentă primelor zece luni ale acestui an relevă faptul că cele mai multe intervenţii la incendiile la locuinţe s-au produs în mediul rural, numărul acestora înregistrând o creştere cu 5%, în timp ce în mediul urban se constată o reducere a acestui număr cu 2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ