Petre Roman: Nu ne permitem să dăm arme doar cu buletinul

| 30 apr, 2013

Arme cumpărate doar cu buletinul şi reintroducerea pedepsei cu moartea sunt câteva dintre propunerile de modificare a Constituţiei făcute de cetăţeni lui Crin Antonescu, preşedintele comisiei de revizuire.

Românii îşi doresc să poată cumpăra arme doar cu buletinul, să fie obligaţi să voteze şi să-i vadă pedepsiţi cu moartea pe cei care comit crime, violuri sau jafuri. Acestea sunt propunerile de modificare a Constituţiei publicate de cetăţeni pe forumul constituţional.

Un român a propus introducerea dreptului la autoapărare prin deţinerea unei arme de orice persoană cu vârsta de peste 25 de ani.

"Nu ne putem permite sub nicio formă un asemenea experiment", a declarat deputatul PNL Petre Roman.  "Unul dintre derapajele care, din fericire, nu s-au întâmplat după Revolutie a fost cel legat de deţinerea armelor de foc. Eu sunt deţinător de arme, pentru că sunt vânător, şi ştiu că acesta este unul dintre domeniile bine controlate", a mai spus fostul premier, la România TV.

Alte propuneri de modificare a Constituţiei sunt reintroducerea pedepsei cu moartea pentru crimă, viol şi jaf, schimbarea Zilei Naţionale de la 1 Decembrie la 10 Mai "pentru că e cald" şi instituirea votului obligatoriu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iun, 2014
Popescu
Ziua Nationala
De ce nu 23 August? E mult mai cald decat in mai.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ