Petrolul-CFR, finala cu cel mai mic număr de jucători români

| 02 iun, 2013

Meciul Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, disputat sâmbătă, pe Arena Naţională, a fost finala cu cel mai mic număr de jucători autohtoni în echipele de start, aceştia fiind doar patru: Ovidiu Hoban şi Gheorghe Grozav la ploieşteni, respectiv Gabriel Mureşan şi Ciprian Deac la clujeni, informează frf.ro.

Sâmbătă s-a înregistrat cel mai mic număr de jucători români pe întreaga finală, doar şase, pe parcurs mai intrând Morar şi Achim la Petrolul. Precedentele asemenea "recorduri" avuseseră loc tot la o finală a CFR-ului, cea cu SC Vaslui din 2010, cu opt autohtoni la start şi 10 la final.

A fost a 75-a finală a Cupei României, a 69-a găzduită de Capitală, a doua disputată pe Arena Naţională. Pentru prima oară s-au întâlnit, nu doar în finală, ci în cadrul acestei competiţii, FC Petrolul Ploieşti cu FC CFR 1907 Cluj. Ambele însă s-au aflat pentru a patra oară în ultimul act al competiţiei.

Petrolul a câştigat pentru a treia oară Cupa şi a egalat-o la numărul de trofee chiar pe învinsa sa de-acum, situându-se împreună într-un clasament all-time legat de acest aspect pe locurile 5-6, după bucureştenele Steaua, Rapid, Dinamo şi Universitatea Craiova. A fost, deci, prima finală pierdută de CFR.

A fost a 17-a finală fără participarea vreunei echipe bucureştene.

Jeremy Bokila, autorul unicului gol şi desemnat totodată jucătorul finalei, a fost de asemenea şi golgeterul actualei ediţii a Cupei, totalizând 7 reuşite. Dintre actualii câştigători, se mai întâlniseră cu trofeul: Galamaz de 2 ori (cu Dinamo şi Steaua), Geraldo Alves (cu Steaua), Lucian Marinescu (cu Steaua) şi Adrian Cristea (cu Dinamo), toţi câte o dată.

Ambii antrenori, Cosmin Contra şi Eugen Trică, s-au aflat la primele lor finale.

Cristian Balaj a condus la centru pentru a patra oară un joc de finală de Cupă (după cele din 2002, 2004 şi 2009), egalându-i astfel pe Denis Xifando şi Dan Petrescu, cei trei fiind depăşiţi doar de Emil Kroner, cu menţiunea că acesta a arbitrat două din partidele acelei celebre finale rejucate de patru ori dintre Rapid şi Venus în 1940.

A fost prima finală cu şapte arbitri, centralului şi asistenţilor adăugându-li-se acum şi cei doi adiţionali şi rezerva de asistent.

Formaţia Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana pentru a treia oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CFR Cluj, în finala competiţiei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bokila, în minutul 8.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ