PG: Noile coduri nu au pus probleme procurorilor; ca exemplu este investigarea unei crime în Satu Mare

| 03 feb, 2014

Parchetul General susţine că intrarea în vigoare a noilor coduri penal şi de procedură penală nu a pus probleme de aplicare a noilor instituţii procesual penale, activitatea parchetelor desfăşurându-se, încă din primele momente, în parametri de normalitate, nefiind înregistrate blocaje sau sincope.

Aceste aspecte sunt relevate şi de modul în care au fost instrumentate cauzele cu care au fost sesizate unităţile de parchet. Un exemplu îl reprezintă şi dosarul constituit la data de 1 februarie 2014 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, ca urmare a sesizării transmise în aceeaşi zi de către poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, având ca obiect o tentativă de omor.

La aceeaşi dată a fost dispusă de către procurori începerea urmăririi penale pentru faptă, fiind dispuse, prin ordonanţă, efectuarea cercetării la faţa locului şi examinarea medico-legală a victimei, audierea martorilor, acte procedurale şi procesuale exercitate de către organele de cercetare penală împreună cu procurorul de caz.

Probatoriul administrat a relevat că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 14,45, pe fondul consumului de alcool şi a unei altercaţii spontane, unui bărbat i-au fost aplicate patru lovituri de cuţit în zona pieptului, feţei şi a mâinii de către tatăl concubinei sale.

Autorul faptei a fugit de la faţa locului, dar ulterior s-a predat organelor de poliţie, fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, unde prin ordonanţă s-a dispus de către procuror efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Dumitru Vindiş.

După audierea suspectului, a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de tentativă de omor, aducându-i-se la cunoştinţă calitatea de inculpat, procedându-se la o nouă audiere a sa.

Din probele administrate a rezultat că Dumitru Vindiş a săvârşit infracţiunea de tentativă de omor, context în care s-a solicitat de către procurori arestarea preventivă a acestuia.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Satu Mare a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a lui Dumitru Vindiş pentru o perioadă de 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ