Piedone, trimis în judecată pentru autorizaţiile semnate în favoarea copiilor săi

| 07 noi, 13:31

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de conflict de interese, de către procurorii Parchetului General. Piedone este acuzat că a semnat mai multe autorizaţii de funcţionare pentru firme deţinute de cei doi copii ai săi în parcul Lumea Copiilor.

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost trimis în judecată pentru trei fapte de conflict de interese. El este acuzat că a semnat mai multe autorizaţii de funcţionare în sectorul 4 pentru firmele copiilor săi.

Procurorii Parchetului de pe lângă instanţa supremă arată că în perioada 2013-2014, în calitate de primar, Piedone a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru firma Gold Trust Enterprises, care avea ca obiect de activitate restaurantele, firmă la care erau acţionari şi administratori copiii săi, Vlad Popescu şi Ana Maria Popescu.

 

De asemenea, Piedone a semnat două acorduri de funcţionare pentru firma Sport Team Kart, care avea pista de karturi din Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4. Firma era deţinută de fiul lui Piedone, Vlad Popescu.

În 2015, Piedone a semnat şi acordul de funcţionare pentru firma Chocoland, specializată în vânzare de produse de patiserie, pâine şi dulciuri, la care acţionar şi administrator unic era fiica sa, Ana Maria Popescu.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria sectorului 4. Ancheta a pornit după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat în septembrie 2016 că Piedone se află în conflict de interese. ANI acuza atunci că în cazul pistei de karturi a fiului lui Piedone, acordul cu Administraţia Domeniului Public Sector 4 viza o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, însă în realitate surafaţa dată în folosinţă era 2.234 metri pătraţi.

Tag-uri: ANI, Piedone
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ