Piloţii care vor zbura pe F 16 ar putea să se antreneze pe un nou model IAR 99

| 26 sep, 2013

Piloţii care vor zbura pe avionul de tip F 16 ar putea să se antreneze pe un nou tip de aparat de zbor - IAR 99, o variantă modernă a cunoscutului avion IAR 99 Şoim.

"Încercăm să aducem o modernizare avionului şcoală IAR 99 Şoim astfel încât să-i îmbunătăţim performanţele de descoperire a eventualelor ţinte, să îmbunătăţim antrenamentul piloţilor pe această aeronavă astfel încât trecerea pe multirol să fie cât mai facilă. Partea extrem de importantă este că există o tradiţie, o fabrică de avioane în Craiova, care a făcut acest avion - IAR 99 Şoim. Există capabilităţi de proiectare prin institutul care a realizat proiectarea avionului - INCAS. Fabrica de avioane de la Craiova va fi şi ea implicată în acest eveniment prin intermediul proiectantului. Modernizarea presupune introducerea unor componente radar de detecţie, schimbarea avionicii, schimbarea motorizării astfel încât raza de acţiune a avionului să fie îmbunătăţită şi în ceea ce priveşte viteza, dar şi a timpului de stat în aer. Aparatul de zbor ar putea fi creat în cel puţin trei ani de zile. Realizarea proiectului se poate face cu ajutorul INCAS care va veni cu peste 90% din partea de finanţare, nu neapărat în bani, ci cu echipamentele necesare"', a declarat Liviu Coşereanu, director general Agenţia de de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, care a prezentat proiectul în cadrul Expomil, citat de Agerpres.

Proiectul aparţine Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare care doreşte ca în aproximativ trei ani să scoată din fabrică prototipul.

IAR 99, care ar putea fi produs la fabrica de la Craiova, ar urma să aibă un radar de detecţie şi o avionică modernă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ