Planeta Venus ar putea fi explorată în 2023 de o companie privată

| 25 sep, 16:36

O companie de mici dimensiuni ar putea să depăşească NASA şi Agenţia Spaţială Europeană şi să exploreze planeta Venus peste doar trei ani, prin lansarea unei sonde proprii, model low-cost.

"O misiune spre Venus ar trebui să coste în jur de 30 de milioane de dolari. Pe Venus, căutăm urme ale unor forme de viaţă actuale. Când se vorbeşte despre misiuni interplanetare de zeci de milioane de dolari în loc de miliarde de dolari şi care să fie realizate într-un termen mai mic decât un deceniu, acest lucru creează oportunităţi pentru descoperiri incredibile", a declarat Peter Beck, CEO-ul companiei Rocket Lab.

Sonda care va trebui să exploreze planeta Venus va fi la rândul ei de talie mică: va avea o greutate de 37 de kilograme şi un diametru de 30 de centimetri. Călătoria ei de pe Terra va dura 160 de zile, apoi Photon va elibera sonda în norii planetei pentru a îi analiza - în timpul unei coborâri fără paraşută, cu viteza de 11 kilometri pe secundă, notează Wall-Street.ro.

Sonda va avea astfel la dispoziţie doar între 270 şi 300 de secunde pentru a-şi face măsurătorile programate în straturile considerate interesante ale atmosferei de pe Venus, precizează Peter Beck. Apoi, ea se va dezintegra sau se va zdrobi de scoarţa venusiană, care este atât de fierbinte încât topeşte plumbul (465 de grade Celsius la nivelul scoarţei).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ