Ploi, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara. Prognoza pentru urmatoarele trei zile

| 16 apr, 2014

Ziua de miercuri ne aduce vreme rece, indeosebi in regiunile extracarpatice. Va ploua pe zone vaste in cea mai mare parte a tarii.

Doar in nord-vest si in sud-estul extrem vom avea vreme mai buna; pe aici ploile vor aparea cu totul izolat. In zona montana vor predomina ninsorile. Mai ales in Oltenia si la munte se pot strange cantitati mai insemnate de apa, de peste 15 l/mp.

Vantul va prezenta intensificari in regiunile sudice, in cele vestice si la munte. Maximele termice se vor situa intre 6 grade in Oltenia, Muntenia, Moldova si estul Transilvaniei si 17 grade in Dobrogea.

PROGNOZA PE REGIUNI

In Dobrogea si in Baragan, insa, va fi bine din punct de vedere termic pentru ca aici se raceste mai putin. Va ploua, dar in zona litoralului pot fi si cateva momente insorite. Vantul va prezenta intensificari de scurta durata.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei va ploua, insa cantitatile de apa nu vor fi prea insemnate. Ceva mai mult va ploua in jumatatea nordica a Moldovei unde maximele se vor situa in jurul valorii de 10 grade. La munte, vor predomina precipitatiile sub forma de ninsoare si se va depune strat nou de zapada.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, innorarile vor fi consistente, dar ploile vor fi rare si vor aduce cantitati mici de apa.

Vestul va avea o zi mohorata, fara momente insorite, cu ploi slabe din cand in cand si temperaturi modeste. Vantul va creste in intensitate.

Centrul Romaniei va avea vreme instabila, ploi multe in majoritatea regiunilor si vant nervos din cand in cand. La munte, vor predomina precipitatiile sub forma de ninsoare.

In sud-vestul tarii, vremea va fi rece, va ploua si cantitatile de apa vor fi destul de mari. Vantul va prezenta intensificari de scurta durata.

Temperaturile scad semnificativ in sudul tarii, unde nu vor fi mai mult de 10...11 grade si va ploua.

PROGNOZA IN BUCURESTI

In Bucuresti, vremea va fi rece, vantul va sufla moderat si va prezenta unele intensificari dupa pranz si la noapte. Vor fi cel mult 9...10 grade, va ploua in reprize, iar joi dimineata vom avea 5...6 grade.

PROGNOZA LA MUNTE

La munte, vremea va fi rece pentru acest moment al anului, vantul activ iar precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare si pot sa depaseasca 20L/mp. Cele mai vizate masive sunt cele din Carpatii Meridionali si din Muntii Banatului unde se va depune strat nou de zapada.

PROGNOZA PE TREI ZILE

Joi va ploua ceva mai mult in sud-vest si va ploua slab in Muntenia si in Moldova.

Vineri va ploua in jumatatea sudica, iar seara, local, pot fi cateva averse si in rest, iar sambata va ploua slab in majoritatea regiunilor.

Temperaturile cresc in primele doua zile, dar sambata se racoreste.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ