PMB a votat! Parcul Herăstrău din Capitală se va numi Parcul Regele Mihai I

| 19 dec, 21:44

Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a schimbat marţi, la propunerea primarului Capitalei Gabriela Firea, numele Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I, scrie Mediafax.ro.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, marţi, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cu 39 de voturi pentru şi 12 abţineri.

"Eu cred că ne grăbim. Ar fi fost mai normal să întrebăm şi Casa Regală, pentru că este posibil să ne trezim că membrii Casei nu vor fi de acord", a declarat Lucian Iliescu, consilier din partea PMP.

Un proiect de hotărâre asemănător, de data aceasta al consilierilor liberali, a fost de asemenea aprobat de Consiliul General al Capitalei.

Proiectul prevede atribuirea denumirii de „Bulevardul Regele Mihai I al României” segmentului din şoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf.

Primarul General, Gabriela Firea: 

„Din respect pentru Majestatea Sa Defunctă și pentru că numele sau să dăinuie în conștiință generațiilor viitoare, propunem Consiliului General să aprobe schimbarea denumirii parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I. Trebuie menționat că fostul Suveran a fost legat sufletește de acest loc al Bucureștiului, care a purtat o vreme numele tatălui sau, Regele Carol al II-lea, iar Palatul Elisabeta, reședința din ultimii ani a Familiei Regale se învecinează cu parcul”. 

Tot în ședința de astăzi, la inițiativa consilierului PNL, Sorin Margarit, s-a aprobat și un alt proiect de hotărâre, prin care porțiunea cuprinsă între Piața Presei și Arcul de Triumf a Șoselei Kiseleff va purta numele Regele Mihai I. Proiectul a avut susținerea Primarului General, Gabriela Firea și a fost votat cu 40 de voturi pentru și 11 abțineri. Au votat pentru 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 4 consilieri PMP, 8 consilieri PNL și 1 consilier USR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ