PMP: Vom vota Codul fiscal cu TVA de 21% din 2016 și 19% din 2017

| 27 aug, 09:58

PMP anunță că parlamentarii formațiunii vor vota Codul fiscal dacă TVA va fi redusă treptat la 21% din 2016 și la 19% din 2017 și fără să existe măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României.

"Parlamentarii PMP nu vor cauționa prin votul lor amatorismul, aventurismul și iresponsabilitatea guvernului Ponta manifestate în domeniul economic. Vom vota Codul fiscal doar în cazul reducerii treptate a TVA la 21% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017, dar fără alte măsuri care să pericliteze macrostabilitatea economică a României, atât de greu câștigată", arată PMP într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, relaxarea fiscală propusă de Codul fiscal poate fi utilă cu condiția asigurării resurselor necesare cheltuielilor bugetare, a fondurilor pentru investițiile generatoare de locuri de muncă și a unei mai bune colectări a veniturilor bugetului de stat.

"Amatorismul Guvernului Ponta, în strânsă colaborare cu "specialiștii" PNL, aruncă România într-o zonă a unui deficit de 4-5%, într-o perioadă în care toate țările puternice din UE mizează pe scăderea deficitelor", adaugă PMP.

Reprezentanții PMP mai spun că noul Cod fiscal trebuie analizat doar după încheierea unui ciclu economic.

"Codul fiscal este un proiect ce trebuie să ofere: stabilitate, viziune pe termen lung și predictibilitate. În schimb, în acest moment, pe fondul înțelegerii între PSD și PNL, sprijinită de "interesul național" și cu un acord neserios între președinte și premier asupra cotei TVA, se oferă opiniei publice, în scopuri pur electorale, un teatru ieftin ce simulează o preocupare vizavi de scăderea taxelor și grijă față de populație", conchid aceștia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 aug, 10:27
Golombioschi Ilie
TVA 20% Ba prostilor , TVA 20%, minim 10 ani de acum in colo, asta ne trebuie, n-o mai imbarligati voi acolo, pe principiul , faceti-va ca munciti, ca pute!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ