PNL cere audierea în Parlament a ministrului Finanţelor în legătură cu proiectul legii salarizării

| 15 mai, 17:44

Deputatul PNL Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei de buget-finanţe, cere audierea în comisiile reunite de specialitate a ministrului Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, pentru a preciza dacă legea salarizării unitare este sustenabilă.

"Comisia Europeană a confirmat ceea ce PNL spune constant despre legea salarizării unitare formulată 'pe genunchi' de PSD şi de Guvernul Grindeanu: deficitul bugetar va creşte semnificativ din cauza reducerilor de taxe şi a cheltuielilor publice ridicate, iar legea salarizării va genera un risc semnificativ pentru estimările fiscale. Se pare că inclusiv PSD şi Liviu Dragnea ştiu acest lucru, din moment ce au venit cu măsurile cinice şi disperate care presupun plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor sau supraimpozitarea veniturilor realizate din activităţi part-time, potrivit Programului de Convergenţă", declară Leoreanu, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES. 

Potrivit acestuia, PSD şi Liviu Dragnea vor să adopte legea salarizării "pe repede înainte", până la finalul actualei sesiuni parlamentare. 

"De aceea, propunerea mea este aceea de a-l invita pe ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe, pentru a explica nu doar Parlamentului, dar întregii opinii publice cum are de gând să aplice legea salarizării unitare într-un mod responsabil. Nu are sens să aprobăm o lege a salarizării unitare, care să satisfacă orgoliul lui Liviu Dragnea timp de câteva luni, pentru ca apoi generaţii întregi să plătească cu tăieri salariale şi creşteri de taxe şi impozite", spune Leoreanu. 

Totodată, deputatul liberal arată că există informaţii conform cărora Viorel Ştefan va fi remaniat pentru că nu ar susţine această lege. 

"Până acum, singurii care au comunicat pe tema legii salarizării unitare sunt Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu şi, timid, premierul Sorin Grindeanu. Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a fost deosebit de tăcut pe acest subiect. Mai mult, potrivit unor informaţii din spaţiul public, Viorel Ştefan urmează să fie remaniat inclusiv pentru că şi-ar fi exprimat dezacordul asupra acestei legi. De aceea, consider că se impune să îl chemăm pe domnul Viorel Ştefan în Comisiile reunite de buget-finanţe şi să ne spună, personal, dacă are încredere că legea salarizării unitare, în forma sa actuală, nu va băga România în colaps", mai afirmă Leoreanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ