PNL merge la negocieri cu două variante de prim-ministru: Orban și Cîțu

| 16 dec, 18:32

Conducerea PNL a decis, miercuri seara, să meargă la negocierile cu USR PLUS și UDMR cu două variante de prim ministru: Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Decizia a fost luată în unanimitate.

Echipa de negociere a primit mandat să discute cu celelalte partide două variante: prima variantă Ludovic Orban - premier și președinte al Senatului-Florin Cîțu, iar a doua variantă este Florin Cîțu premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților, potrivit Digi24.

În ședința Biroului Politic Național, Ludovic Orban le-a transmis liderilor PNL că partidul are 55% pondere în viitoarea coaliție de centru-dreapta, motiv pentru care este îndreptățit să solicite funcția de premier și de președinte al Camerei.

Florin Cîțu a spus că ar vrea să continue la Ministerul Finanțelor, însă acceptă mandatul partidului de a-l propune președinte al Senatului.

După ce marți seara secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, l-a înfruntat pe Ludovic Orban căruia i-a reproșat intenția de a-l retrage pe Florin Cîțu, în ședința de miercuri acesta nu a mai opus rezistență, pledând pentru unitate și liniște în interiorul partidului.

Emil Boc, primarul de la Cluj-Napoca, liderul grupării ardelene a PNL, a cerut solidaritate internă și „parteneriat cu Klaus Iohannis”, acesta fiind un semnal tras celor din aripa controlată de Ludovic Orban, care nu mai susțin cu tărie o relație strânsă cu șeful statului. Pentru unitate a pledat și primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Cristian Bușoi a cerut ca miniștrii PNL din viitorul guvern să fie desemnați pe baza unei competiții interne, printr-o procedură transparentă.

De asemenea, în cadrul discuțiilor interne, Ludovic Orban i-a criticat pe cei din USR PLUS pentru că au transmis printr-un comunicat de presă că nu sunt de acord ca el să fie premier. „Așa ceva nu se face”, ar fi spus președintele PNL.

USR PLUS a transmis, miercuri, că respinge un nou guvern condus de Orban, despre care spun că „nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ