PNL, moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader

| 19 oct, 12:35

PNL va depune în Parlament, în cursul săptămânii viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, după adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă care modifică Legile justiţiei, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„Dincolo de demersul de astăzi, PNL, în situaţia gravă în care a ajuns justiţia din România, a decis să iniţieze o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care va fi depusă săptămâna viitoare, pentru toată activitatea acestui personaj, acestei unelte politice a lui Liviu Dragnea, la conducerea Ministerului Justiţiei, care în mod ticălos se foloseşte de observaţiilor unor foruri internaţionale pentru a mai da o lovitură sistemului de justiţie din România, asigurându-şi astfel titulatura de călău al independenţei justiţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

De asemenea, PNL, a depus miercuri o sesizare la Avocatul Poporului, prin care îi solicită contestarea la CCR privind modificările aduse la Legile Justiţiei, prin ordonanţa de urgenţă.

Guvernul a adoptat, luni, OUG pentru modificarea Legilor Justiţiei. Ulterior, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a prezentat, prevederile ordonanţei de urgenţă care a fost adoptată de Guvern, precizând că sunt schimbări în privinţa detaşărilor procurorilor, că interviurile pentru procurorii-şefi vor fi transmise în direct, arhivate şi văzute de oricine şi că ministrul poate sesiza Inspecţia Judiciară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ