Pofta ce-a poftit Cristian Preda

| 08 iul, 2013

Singurul element de detaliu în acest joc de glezne prelungit este că domnul Preda și-a dorit să nu plece direct la partidul lui Traian Băsescu pentru a nu fi considerat un banal traseist.

Consiliul Național de Coordonare al PDL a decis suspendarea lui Cristian Preda din partid cu 345 de voturi pentru, 182 împotrivă și 34 nule. Vasile Blaga a declarat că europarlamentarul va fi reprimit în partid "dacă va dori şi se va comporta ca atare", fiind "problema lui" dacă în final va alege să părăsească definitiv formaţiunea. Anterior, Preda declarase că aprobarea suspendării sale de către CNC ar fi o nedreptate "insuportabilă" şi că în acest caz se va despărţi de formaţiunea democrat-liberală pentru "mai mult de şase luni".

Ecuația suspendării lui Preda este cât se poate de clară. PDL nu consideră un capăt de țară suspendarea și eventual plecarea lui Cristian Preda din partid. La rândul său, făcând ritos elogiul libertății – ”Regret victoria spiritului cazon în fața libertății (...) libertatea este mai importantă ca orice” – Preda se pregătește să părăsească PDL.

Destinația este și ea evidentă și anume Mișcarea Populară. Singurul element de detaliu în acest joc de glezne prelungit este că domnul Preda și-a dorit să nu plece direct la partidul lui Traian Băsescu pentru a nu fi considerat un banal traseist.

Ca alternativă, Cristian Preda a ales tactica subversivă a atacului din interior pentru a forța o excludere. PDL nu i-a dat satisfacție totală, oferindu-i doar suspendarea pe șase luni. Chiar și în aceste condiții, declarațiile lui Preda sunt destul de clare. Europarlamentarul va alege ”libertatea” în dauna ”spiritului cazon”, adică se va transfera cu arme și bagaje în tabăra partidului prezidențial, aflat deocamdată în fază de proiect, dar care tocmai a anunțat că intenționează să candideze la alegerile europene din 2014.

În ce măsură va fi liber domnul Preda în Mișcarea Populară nu putem anticipa. Putem bănui însă că domnia sa nu va avea libertatea de a spune ”Nu” transferului Elenei Udrea în tabăra ”populară”. Și nici pe aceea de a spune că o anumită doamnă nu este tocmai potrivită pentru funcția de președinte al României, mai ales că lobbystul numărul unu al doamnei cu pricina este tocmai el lider maximo, stăpânul inelelor din muntele Cotrocenilor.

Dincolo de acest joc al ipocriziei, confundată de unii cu tactici politice subtile, remarc lipsa totală de modestie a domnului Preda. Astfel, ultimul său comentariu pe marginea suspendării sale din PDL relevă o personalitate în care egoul bombastic dă cu totul pe dinafară.

Remarcând că propunerea de suspendare a sa vine la un an de când "o majoritate parlamentară agresivă l-a suspendat pe preşedintele Traian Băsescu”, Cristian Preda ne arată că suferă. De mania grandorii nerecunoscute, se înțelege, din moment ce ridică la același rang o banală suspendare de șase luni a unui membru de partid cu actul suspendării unui președinte rejectat de majoritatea populației.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 2013
lute
Sanda draga, cand aduci in discutie o anumita Doamna, ai grije cum o faci ,dar mai ales cand o faci.In situatia de fata s-ar putea crede ca o faci pentru ca urla frustrarea in tine.Vazandu-ti poza as fi tentat sa cred asta. Pe de alta parte cred ca e altceva.Sunt sigur ca '' te mananca, sau te roade Pizma"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ