Poliţia de Frontieră scoate la concurs 350 posturi vacante pentru structurile operative

| 01 apr, 16:05

Poliţia de Frontieră Română demarează, vineri, procedura de reîncadrare de personal în vederea ocupării a 350 posturi vacante repartizate la nivelul tuturor structurilor teritoriale de la frontieră - terestră, aeriană şi maritimă.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPF, sursa de recrutare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale. 

Posturile scoase la concurs sunt repartizate în structurile operative, în urma unei analize privind necesarul fiecăreia în funcţie de specificul infracţionalităţii transfrontaliere al zonei respective, 75% dintre acestea fiind la frontiera externă a Uniunii Europene, precizează sursa citată. 

Încadrarea se va face în urma susţinerii unui concurs, emiterea anunţurilor fiind realizată de către fiecare structură beneficiară, conform prevederilor legale. Acestea vor fi publicate, începând de vineri pe paginile web oficiale ale structurilor organizatoare, astfel: 

- Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara (frontiera cu Serbia) - 118 posturi; 

- Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei (frontiera cu Ucraina) - 73 posturi; 

- Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi (frontiera cu R. Moldova) - 43 posturi; 

- Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu (frontiera cu Bulgaria) - 39 locuri; 

- Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (frontiera cu Ungaria) - 15 locuri; 

- Garda de Coastă (Marea Neagră şi frontiera cu Bulgaria) - 39 locuri; 

- IGPF - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti, Otopeni - 20 posturi şi PPF Aeroport Târgu Mureş - 3 posturi. 

Completarea deficitului de personal se înscrie în obiectivele de creştere a capacităţii de acţiune la nivelul structurilor teritoriale şi, implicit, întărirea componentei operative a Poliţiei de Frontieră, informează IGPF.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ