Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare, protest comun în faţa MAI

| 20 dec, 09:31

Poliţiştii se strâng miercuri în faţa Ministerului de Interne pentru a protesta faţă de subfinanţarea sistemului de ordine publică. La protest s-au coalizat şi angajaţii din penitenciare.

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, cea mai mare organizaţie de profil, cu reprezentativitate în domeniul ordinii şi siguranţei publice gestionate de către Ministerul Afacerilor Interne, şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează miercuri, în faţa sediului MAI, un protest faţă de subfinanţarea sistemului de ordine publică.

"Protestul nostru este determinat de atitudinea ineficientă a guvernanţilor în ceea ce priveşte finanţarea ordinii publice, salarizarea personalului din acest domeniu de activitate şi protecţia adecvată a poliţiştilor, în special a celor din structurile operative, aflaţi permanent în prim-planul combaterii fenomenelor infracţionale care afectează societatea românească", anunţă organizatorii manifestaţiei.

Ei explică faptul că revendicările lor privesc " salarizarea precară a personalului, cu referire la Anexele 6 şi 8 din Legea cadru de salarizare nr. 153/2017, lege care se va aplica de la 1 ianuarie 2018 (cele două anexe reglementează familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, precum şi personalul contractual din acest sistem)".

Miercuri 20 decembrie 2017, începând cu ora 10.00, agenți și ofițeri de penitenciare participă, în semn de solidaritate, la protestul organizat de polițiști în Piața Revoluției.

"Ne lovim împreună de nepăsarea guvernanților, iar problemele din sectorul de ordine publică sunt comune. Protestăm, deci, împreună și cerem finanțarea corespunzătoare a sistemului de ordine publică", spun angajaţii din penitenciare.

Începând cu ora 13.00, funcţionarii din penitenciare se vor deplasa la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor din str. Maria Ghiculeasa, nr. 47 pentru a discută cu reprezentanții autorităților soluții pentru problemele angajaților din penitenciare. Promisiunile ministrului Justiției nu s-au concretizat până în prezent decât într-o extrem de mică măsură și doar sub presiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ