Ponta: 40 de proprietari blochează construcția unei "amărâte" de conducte de gaze

| 04 iun, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul ședinței de Guvern de azi că 40 de proprietari din zona de nord a țării întârzie construcția conductei de gaze care urmează să lege România de Republica Moldova. El a dat vina pe prevederile legii expropierii. Guvernul a amendat acest act normativ astfel încât expropierea să se facă mai rapid.

"Mai sunt încă 40 de proprietari pe care nu-i convingem, nu, domnul ministru (Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie, n.r.)? Nu am reușit să-i convingem. Am rămas cu 40 care nu vor să punem conducta spre Moldova în niciun fel", a declarat Ponta în ședința de guvern. Constantin Niță a spus că toți cei 40 de proprietari acceptă expropierea dacă vor primi bani mai mulți.

"O să adoptăm actul normativ, astăzi, prin care să putem să facem totuşi aceste expropieri mai uşor, pentru că vrem să ne legăm de Moldova, să exportăm energie, să ajutăm Moldova să fie independentă energetic şi nu convingem 40 de cetăţeni. Bănuiesc că sunt tot din Moldova noastră, de la Iaşi spre Ungheni. Nu vor să ne lase să facem conducta şi încercăm să găsim o variantă legală ca, totuşi, să putem să facem o amărâtă de conductă", a adăugat premierul Ponta.

În urmă cu două săptămâni, Ponta a anunţat că autorităţile de la Bucureşti doresc să finalizeze până la sfârşitul acestui an interconectarea reţelelor de gaze cu Republica Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ