Ponta a cerut ajutorul Congresului american: ce le cere premierul Statelor Unite

| 27 mar, 19:51

Premierul Victor Ponta a discutat vineri la Palatul Victoria cu o delegaţie a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, condusă de Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Forţe Armate, informează un comunicat de presă al Executivului.

 

Sursa citată precizează că Ponta a evidenţiat dorinţa autorităţilor române ca 2015, anul în care se împlinesc 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi SUA, "să marcheze noi progrese în cooperarea bilaterală în toate domeniile de interes comun reflectate în cadrul Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, adoptată la nivelul cel mai înalt pe 13 septembrie 2011, la Washington D.C".

Pe de altă parte, premierul a cerut şi sprijinul membrilor Congresului SUA pentru includerea "cât mai curând posibil" a României în programul Visa Waiver, arătând că o astfel de măsură va avea efecte pozitive asupra relaţiei economice bilaterale.

Ponta a vorbit despre "nivelul excelent" al colaborării dintre cele două ţări în domeniile securităţii şi apărării, "cu atât mai importantă având în vedere contextul fluid şi evoluţiile îngrijorătoare din regiune" şi a exprimat susţinerea fermă pentru consolidarea prezenţei SUA în ţara noastră şi în regiune, precum şi pentru continuarea cooperării în regiunea Mării Negre.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mar, 04:31
tyrex
Auzi bai Ponta cand o sa te faci bine la cap si o sa intelegi ca trebuie sa ai un pic de onoare si mandrie, de demnitate si judecata la rece fara sa mai pui tara pe tava drept colonie la Inalta Poarta ,sa-ti ridici poalele in cap si sa lingi pingelele numai cand auzi cuvintul ricani. Chiar nu ai realizat inca ca esti la conducerea unei tari nu a unui trib sau bantustan? Chiar nu mai ai nici un pic de rusine si coloana vertebrala? Ai impresia ca cineva iti da ceva pe gratis? Ce atatea temenele si pupinkurisme la adresa Marelui licurici? La o adica o sa te lase sigur cu kurul in balta cum de altfel s-a intamplat la ultimile alegeri si tot ei te lucreaza la indemnul lui Merkel sa te dea jos de la guvernare. Asa ca deschide ochii si casca mintea sa nu ajungi linga Udrea .
27 mar, 21:42
INFORMATII
.....mã' nenea "Independent".........300 de euro pe zi, nu pe lunã , postacule........nu dolari pentru cã EEUU nu mai existã la final de 2016........va fi un cimitir nuclear........iar ãia care te "plãtesc" pe tine ca sã "plãteshi" tu pe "altzii" vor avea beregata retezatã, postacule, câteva luni înaintea EEUU.......
27 mar, 21:20
Independent
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile!
Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online!
Detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ