Ponta acuză PSD că dă UDMR o ”șpagă legală”: ”Pentru un VOT Dragnea ne vinde de TOT”

| 23 oct, 10:58

Fostul premier Victor Ponta îl acuză pe Liviu Dragnea că, pentru a obține sprijinul UDMR și al parlamentarilor minorităților pentru adoptarea legii offshore, a introdus o prevedere specială pentru ei în legea de funcționare a ANAF-ului.

Ponta susține că în prezent la Camera Deputaților se află la vot o lege privind combaterea spălării banilor, iar deputații UDMR și de la Minorități ar fi afirmat că nu îi dau votul lui Dragnea pentru niciunul din cele două proiecte.

Aceștia ar fi nemulțumiți din cauza introducerii unei prevederi care dă drepturi abuzive pentru ANAF în controlul activității asociaților și fundațiilor neguvernamentale.

„Acest control este una dintre ideile preluate de Dragnea de la Viktor Orban privind controlul societății prin mijloace de presiune și șantaj” - afirmă Ponta.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este o organizație cu o platformă culturală, dar care face și politică, nefiind înregistrată ca partid politic.

 

Victor Ponta susține că deputații UDMR și ai Minorităților au cerut scoaterea acelui articol abuziv pentru TOATE organizațiile neguvernamentale.

În stilul corupției instituționalizate, Dragnea a decis să nu rezolve problema, ci să le dea respectivilor deputați o “șpagă legală”: ANAF îi controlează în continuare pe toți cu EXCEPȚIA acelor fundații și asociații “ale Minorităților Naționale”.

Prevederea propusă este o ofertă otrăvită (toți românii îi vor acuză pe UDMR și Minorități că îi vând pentru niște interese proprii) și este flagrant neconstituțională (nu poți să faci legi fiscale și administrative care să discrimineze pe criteriul apartenenței etnice a asociaților)!” -susține fostul lider al PSD.

Mai mult, Ponta afirmă că, în practică, un asemenea sistem se va dovedi absolut imposibil.

Ca exemple: dacă faci o Fundație pentru sprijinul copiilor săraci în Ialomița vine ANAF ul peste tine. Dacă o faci în Harghita nu te poate controla. O asociație sportivă de sprijin pentru o echipă de fotbal din Craiova este controlată, una pentru o echipa de fotbal din Sfântu Gheorghe nu. Dacă numele asociaților este Popescu vine ANAF în control, dacă este Arpad nu vine!!! Înțelegeți idioțenia?” - mai afirmă Victor Ponta.

El a mai anunțat că deputații ProRomania vor vota categoric împotriva ”unei asemenea ticăloșii și aberații legale” și vor depune imediat după vot o sesizare la Curtea Constituțională.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ