Ponta: Afacerile pe care firma sindicatului le face la metrou nu mai pot fi tolerate

| 18 sep, 2013

Afacerile pe care firma sindicatului le face la metrou nu mai pot fi tolerate, iar dacă acest lucru reprezintă o supărare, ea nu poate fi îndreptată, a arătat, miercuri, în deschiderea şedinţei săptămânale de Guvern, premierul Victor Ponta.

"O să-i rog pe domnii miniştri Mănescu, Voinea şi Câmpeanu, să discutaţi la finalul şedinţei, din nou, cu cei de la Metrorex. Şi ei vor salarii mai mari, noi plătim 800 milioane lei, subvenţii de la toţi cetăţenii României pentru metrou. Sigur că ce se poate face, facem, dar în acelaşi timp nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma sindicatului. Asta nu se mai poate. Dacă asta e supărarea, pe asta nu o putem îndrepta. Orice altă supărare o putem îndrepta, dar firma sindicatului care intermediază toate activităţile metroului nu mai poate fi tolerată. Eu le-am spus direct, s-au supărat pe mine. Să le spuneţi şi dumneavoastră  să se supere şi pe dumneavoastră, dar cred că trebuie să punem un punct", a afirmat primul ministru.

Victor Ponta a făcut aceste precizări după ce luni, 16 septembrie, membrii Sindicatului Liber Metrou - Unitatea  au organizat, între orele 4,00 - 6,00, o grevă de avertisment, determinată de eşecul înregistrat în urma negocierilor susţinute în data de 12 septembrie cu administraţia Metrorex.

"În cazul nesoluţionării prezentului conflict colectiv de muncă, în data de 30 septembrie va fi declanşată greva propriu - zisă, pe termen nelimitat. Problemele noastre sunt legate mai ales de scăderea calităţii vieţii, în condiţiile în care de cinci ani nu putem negocia un contract colectiv de muncă pentru acoperirea indicelui de inflaţie", a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM.

Potrivit vicepreşedintelui USLM, Marian Bărăgan, sindicaliştii de la Metrou sunt nemulţumiţi şi de absenţa finanţării pentru asigurarea condiţiilor la locurile de muncă, dar şi în vederea continuării lucrărilor la Magistrala V, Drumul Taberei-Universitate, în mare parte sistate. Cea de-a treia revendicare a sindicaliştilor vizează modificarea legilor care reglementează relaţiile de muncă, în special Legea dialogului social şi Codul Muncii.

Pe de altă parte, miercuri, aproximativ 2.000 - 3.000 de protestatari, membri ai Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Translop şi Servicii Publice "ATU-România", protestează, de la ora 13:00, în faţa sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.

Acţiunea de protest de miercuri este programată să se încheie la ora 16,00

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ