Ponta anunţă, azi, noua conducere ANAF

| 23 apr, 2013

Prim-ministrul Victor Ponta urmează să anunţe, azi, noua conducere ANAF, după ce ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, i-ar fi propus înlocuirea lui Şerban Pop cu actualul secretar de stat al Ministerului Economiei, Gelu Diaconu.

"Facem o restructurare a ANAF-ului inclusiv prin crearea acelei Direcţii antifraudă. Doresc să aduc în fruntea acestei Direcţii un magistrat, iar în ceea ce priveşte noua conducere mâine, după şedinţa de Guvern, o să stabilim exact", a declarat, ieri, la Palatul Parlamentului, Victor Ponta.

El a adăugat că una dintre persoanele care poate ocupa această funcţie este şi Gelu Diaconu, iar propunerile le-a discutat cu ministrul de Finanţe. Ponta a afirmat că în fruntea Direcţiei antifraudă va fi numit un magistrat.

Victor Ponta a explicat că nu are nimic de reproşat la adresa lui Şerban Pop, fostul şef ANAF, el ştiind că era vorba de un mandat limitat.

Întrebat dacă este mulţumit de gradul de colectare a taxelor şi impozite de către ANAF, el a răspuns că pe primul trimestru au fost creşteri importante în acest sector, la accize, la TVA , la impozitul pe venit, şi scăderi la impozitul pe profit din cauza intrării în insolvenţă.

"Sunt mulţumit, dar nu suficient de mulţumit şi vreau prin acea Direcţie antifraudă pe care o vom constitui pe un mod integrat cu procurori, poliţişti, Gardă Financiară, specialişti, vreau să mergem nu din chioşc în chioşc şi din firmă în firmă, ci vrem să mergem exact acolo unde este marea evaziune şi unde a rămas marea evaziune, mai speriată decât pe vremea lui Blejnar, dar nu învinsă şi mă refer la legume şi fructe, mă refer la produse de panificaţie, mă refer la petrol, la produse petroliere, adică exact acolo unde e marea evaziune şi de unde putem să colectăm mult mai mult decât am colectat până acum'', a menţionat Ponta.

El a arătat că va fi o Direcţie antifraudă exact aşa cum există în majoritatea ţărilor UE, formată dintr-un număr restrâns de personal şi care va avea competenţă pe cazuri şi pe situaţii de crimă organizată privind evaziunea fiscală.

"DIICOT va trebuie să supravegheze direct funcţionarea acestei Direcţii", susţine premierul.

Liberalii îl susţin pe Gelu Diaconu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că liberalii îl susţin pe Gelu Ştefan Diaconu pentru funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, i-a propus premierului Victor Ponta schimbarea lui Şerban Pop din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi înlocuirea acestuia cu Gelu Ştefan Diaconu, potrivit unor surse guvernamentale.

Gelu Ştefan Diaconu este în prezent secretar de stat la Ministerul Economiei, unde răspunde de sectorul resurselor minerale, petrol şi gaze şi politica industrială. În perioada 2005 - 2009 acesta a ocupat funcţia de vicepreşedinte al ANAF, fiind şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ