Ponta: ar fi utilă posibilitatea confiscării averilor obţinute ilicit

| 09 mai, 2013

Primul ministru Victor Pontaa declarat că discută cu partenerii liberali din USL despre posibilitatea confiscării averilor obţinute ilicit. Victor Ponta a precizat că este vorba de o tendinţă la nivel european, care, în opinia sa, ar fi utilă şi în România.

"Urmează să discutăm în continuare. Este o modificare deja la nivel european. Avem în România foarte multe cauze penale în care nu recuperăm prejudiciu. E bine că mai ajung prin închisoare cei care comit fapte penale, dar aş vrea să recuperăm prejudicii multe. În continuare nu avem destule sancţiuni, inclusiv pecuniare", a declarat premieurl Victor Ponta.

Acesta a amintit de mentalitatea anglo-saxonă care se ghidează după sintagma "Follow the Money" - mergi şi ia-i banii celui care a încălcat legea şi, după aceea, sigur, îl sancţionezi.

"Noi, cu chiu cu vai, după nişte ani, îl sancţionăm, dar rămâne cu averile, cu casele, cu maşinile, cu conturile - nu păţeşte niciodată nimic. Este o tendinţă la nivel european pe care eu o susţin şi cred că ar fi foarte utilă în România", a subliniat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai spus că opinia sa este importantă, indiferent de poziţia pe care o reprezintă el. "Sunt persoană, sunt Guvern, sunt USL. Decizia va aparţine în mod sigur Comisiei Constituţionale, însă cred că opinia mea este importantă, scuzaţi-mi lipsa de modestie", a conchis primul ministru.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ