Ponta: Băsescu a folosit de multe ori informaţii din dosare penale, în declaraţii publice

| 27 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a folosit de multe ori, în cei 9 ani de mandat prezidenţial, informaţii din dosare penale pe care nu ar fi trebuit să le folosească, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, precizând însă că se referă la declaraţiile publice, nu la întâlniri private cu preşedintele.

"Preşedintele a folosit de multe ori, în aceşti nouă ani şi jumătate de mandat, informaţii pe care nu ar fi trebuit să le folosească, mă refer la informaţii din dosare penale, şi eu nu îmi doresc decât un singur lucru - că pe domnul Băsescu nu o să-l schimbăm niciodată, va rămâne la fel toată viaţa - ca următorul preşedinte al României să fie într-adevăr diferit şi să nu-l auzim niciodată spunând «ştiu eu ce în dosarul penal al lui X» sau «am auzit eu ce a vorbit Y la telefon». Pe Băsescu nu îl mai schimbăm şi nu cred că năravurile vechi se vor schimba vreodată, eu unul nu am nicio iluzie în acest sens" , a spus Ponta la Antena 3.

Întrebat însă dacă, atunci când spune că Băsescu a folosit de multe ori astfel de informaţii, se referă doar la "aluziile" publice sau la întâlniri tete-a-tete, Ponta a declarat că nu poate spune că preşedintele a folosit astfel de informaţii în discuţii directe cu el, ci vorbeşte de lucruri publice, respectiv când preşedintele spunea la televizor sau în conferinţe de presă ce are în dosar o anumită persoană sau ce urma să se întâmple cu un om politic.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să îi asigure, miercuri, pe reprezentanţii SRI că, deşi în cei zece ani de mandat a beneficiat de un volum enorm de informaţii, niciodată, după ce va pleca din funcţie, nu va utiliza informaţiile în bătălia politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ