Ponta câştigă o nouă luptă din războiul Blaga - Băsescu

| 20 mai, 2013

Clinciul dintre Blaga şi Băsescu este de notorietate, însă lupta pentru procentele PDL a început oficial la Congresul democrat-liberalilor de anul acesta, atunci când Elena Udrea a pierdut lupta pentru supremaţie în faţa echipei Blaga.

Coabitarea dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu, privită cu ochi răi de PNL şi PDL, aduce o victorie mare pentru premier, în sensul că acesta va reprezenta România la reuniunea Consiliului European din 22 mai. Subiectul reprezentării ţării nostre la acest consiliu este unul extrem de sensibil, pentru că a provocat un scandal monstru în vara anului 2012, atunci când tot contextul a făcut ca Traian Băsescu să fie suspendat. Lupta pentru demiterea preşedintelui suspendat a fost foarte crâncenă, iar PDL a reprezentant un sprijin real pentru Băsescu.

Victor Ponta şi USL sunt cei mai câştigaţi din războiul Băsescu – PDL. Premierul, prin participări la astfel de reuniuni extrem de importante, unde se decide soarte UE, îşi consolidează poziţia pe plan extern, iar pe plan intern, lipsa unei opoziţii, dă şansa guvernului USL să-şi pună în aplicare planul de dezvoltare a României. Însă cum scena politică este extrem de imprevizibilă, lucrurile se pot schimba într-o secundă. Iar semnele schimbării sunt tot mai vizibile: în USL a început să apară o opoziţie din partea PNL, iar surse neoficiale spun că în Parlament se pregăteşte o nouă majoritate formată de PSD, UDMR, o parte din parlamentarii PPDD, grupul minorităţilor. Astfel, frustrarea este de înţeles în PDL, iar Vasile Blaga nu a ezitat să-l taxeze dur pe Traian Băsescu pentru decizia acestuia de a-l desemna la Consiliu pe Victor Ponta, cel care a fost unul dintre artizanii suspendării din vara anului 2012. „PDL astă vară era pe baricade, pe partea bună a lucrurilor, dorind respectarea deciziei Curţii Constituţionale care spunea că preşedintele reprezintă România la Consiliul European. Văd că este o foarte bună înţelegere, e în regulă, are încredere în premier, a plecat premierul!”  Reacţia lui Blaga este una normală şi previzibilă, iar mesajul lui induce ideea că cel care greşeşte în relaţia cu electoratul anti-USL este Băsescu, pentru că se asociază cu USL şi astfel trădează cetăţenii care l-au susţinut necondiţionat. Pe scurt, pe lângă aceste mesaje publice, între Vasile Blaga şi tabăra Băsescu se dă o luptă crâncenă pentru electoratul democrat liberal.

Clinciul dintre Blaga şi Băsescu este de notorietate, însă lupta pentru procentele PDL a început oficial la Congresul democrat-liberalilor de anul acesta, atunci când Elena Udrea a pierdut lupta pentru supremaţie în faţa echipei Blaga. Băsescu i-a declarat război total lui Vasile Blaga şi prin diverse mişcări încearcă să-i fure partidul. Ultima găselniţă este fundaţia Mişcarea Populară. Mai mult, prin acţiunile publice şi mesajele transmise, Traian Băsescu vrea să impună ideea că politica şi politicienii sunt răi, iar o alternativă pentru România ar fi o mişcare apolitică şi de ce nu, Fundaţia Mişcarea Populară. Fisurile strategiei lui Băsescu pot veni din faptul că actualul preşedinte al României nu mai este o persoană credibilă, iar PDL are o reţea de organizaţii disciplinate şi bine puse la punct, ceea ce ar face destul de dificil cooptarea lor în mişcarea lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ