Ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor cu venituri mici

| 26 sep, 2013

Premierul Victor Ponta dă asigurări că nu vor scădea salariile bugetarilor cu venituri mici, menţionând că se caută soluţii pentru ca acestea "să urce un pic".

"Acel proiect de a încerca o rearanjare a sistemului bugetar rămâne în continuare unul din proiectele mari. Nu se poate face peste noapte, vorbim despre un milion trei sute de mii de bugetari, vorbim de a pune într-un fel sau altul în aceeaşi matcă profesii care nu au nicio legătură între ele.

Nu este uşor să spui că un medic sau un profesor sau un magistrat este mai important sau mai puţin important. Toţi sunt importanţi. Am cerut date prin ministerul de Finanţe, în primul rând să vedem unde stăm cu salarizarea pentru că este un haos de ani de zile, s-au tot dat sporuri, nimeni nu mai ştie, unii au salarii mici, alţii mari, este un haos general. În măsura în care evoluăm în acest sens, o să vă ţinem la curent", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat cu privire la stadiul proiectului privind legea salarizării unitare.

Premierul a dat asigurări că nu vor exista tăieri salariale în cazul bugetarilor cu venituri mici.

"Ştiţi, de câte ori vrei să faci ceva bun şi important în România, cei care îţi bagă beţe în roate se mişcă mai repede. Nu ştiu cine a băgat aşa zvonistică: tăiem salarii la bugetari. Vreau să fie foarte clar, nu scade niciun salariu de la bugetarii cu venituri mici, dimpotrivă, căutăm soluţia să vedem dacă putem să mergem, cu cei cu salarii foarte mici, profesori debutanţi, rezidenţi, să mergem să urcăm un pic. Dar, imediat strâmbele s-au băgat", a adăugat Ponta, citat de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ