Ponta: Conflictul a pornit de la faptul că Dragnea nu poate fi prim-ministru

| 20 iun, 20:23

Conflictul dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul că Dragnea nu poate să fie prim-ministru, a afirmat, luni seară, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.

"Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru și atunci oricine e prim-ministru e rău", a declarat Ponta, la TVR 1.

Întrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea să declanșeze această criză, Ponta a răspuns: "Decizia Curții Constituționale, (...) cea referitoare la faptul că domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru".

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii "n-a mai mers planul".

"Ideea aceea, care a fost în ianuarie, 'Dom'le, îl punem pe Grindeanu, stă și el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului și Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru' (...), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea și, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă' (...), n-a ieșit, din două motive. Unu — Curtea Constituțională a zis că 'Nu' — și doi — (...) după vizita de la Washington, uitați de povestea cu suspendarea (...) S-a dus", a mai afirmat Ponta.

În opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost "prea umilit".

"Pur și simplu a fost prea umilit. (...) Cum poți tu să faci un raport — l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea — în care în primul rând să spui tu despre propriul tău guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e în stare să facă nimic? (...) Toți miniștrii au fost propuși de către domnul Dragnea, deci n-au fost propuși de domnul Grindeanu", a spus Ponta, adăugând că vina lui Grindeanu este că "i-a acceptat" pe miniștrii propuși de Dragnea.

Conform lui Ponta, Grindeanu "a progresat" și a crescut în sondaje.

"Când a început să învețe, când a început să se vadă cu niște premieri, când a început să crească în sondaje — că dacă era la 10%, eu cred că nu-l schimba domnul Dragnea—, când a ajuns la 40, când a început să (...) vorbească mai ușor la televizor... A progresat", a mai afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ