Ponta: Cred că USL se va reface dacă Antonescu nu va mai fi în fruntea PNL

| 31 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la RTV, că USL nu se va reface dacă liderul PNL, Crin Antonescu, rămâne preşedinte al acestui partid.

Întrebat de dacă USL se va reface în cazul în care Crin Antonescu va pleca din fruntea PNL, Ponta a răspuns: 'Da, cred lucrul ăsta'. 'Să fim realişti. Nu cred că se va reface USL dacă domnul Antonescu rămâne preşedinte al PNL, ci doar dacă există o altă formulă şi dacă există o altă formulă, din punctul meu de vedere, se va reface USL', a adăugat Victor Ponta.

El a arătat că, până la ruptura USL, pentru PSD exista un candidat 'foarte clar' la Preşedinţia României. 'În momentul în care a apărut ruptura aceasta şi plecarea dânşilor din USL, evident că nu eram pregătiţi cu contracandidat sau candidat. După 25 mai, cu siguranţă vom avea candidat, dar pentru noi sunt două variante', a precizat Ponta.

Prima variantă ar fi, în opinia sa, refacerea USL, lucru pe care a precizat că îl consideră posibil. 'Prima variantă, cea mai bună, este aceea de a avea din nou USL şi în USL avem clar trecute lucrurile (...). Dacă nu, vom decide împreună după 25 mai cine să candideze în numele USD, de data asta şi aici sunt destul de puţini oameni', a afirmat premierul.

Acesta a mai spus că nu exclude ideea de a intra el însuşi în cursa de la Cotroceni, dar a arătat că speră în continuare se existe o altă variantă.

Întrebat dacă o variantă pentru PSD, ar fi susţinerea la Preşedinţa României a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ponta a răspuns că aceasta este 'cu siguranţă' o altă variantă în care ar avea încredere. 'Poate fi domnul Tăriceanu, poate fi domnul Oprescu, dacă vrea. (....) Din PSD, cei doi oameni care au notorietatea şi potenţialul de vot sunt, evident, domnul Geoană şi cu mine', a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, premierul a mai spus că, în opinia sa, la preşedinţie va candida şi Elena Udrea.

Tag-uri: antonescu, PNL, Ponta, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ