Ponta: Dacă Preşedintele vrea să ne verifice, să o facă la vin

| 25 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că preşedintele ţării dacă vrea să verifice sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova poată să o facă începând cu vinul pentru că 'acum se ocupă cu verificările'.

'Dacă preşedintele vrea să vă verifice (Ministerul Agriculturii n.r.) să vadă dacă chiar îl cumpărăm (vinul din Moldova n.r.), să vă verifice, pentru că dânsul verifică. Acum se ocupă cu verificările. Chemaţi-l să verifice. (...) Am făcut în toate întâlnirile internaţionale din acest an o prezentare extrem de detaliată a sprijinului total şi necondiţionat pe care România îl acordă integrării europene a Republicii Moldova, inclusiv a lucrurilor concrete pe care România le-a făcut şi le poate face, dar şi a lucrurilor care trebuie făcute la nivelul Uniunii Europene. Am văzut că astăzi Uniunea Europeană a anunţat deschiderea totală a pieţei pentru vinul din Moldova care a fost blocat în partea de Est. Sunt gesturi şi simbolice şi economice însă în mod sigur trebuie făcut mult mai mult şi inclusiv în construcţia bugetului pentru anul viitor, cât mai mult putem să punem pentru proiectele de parteneriat, în mod sigur o vom face', a spus Ponta făcând aluzie şi la vizita preşedintelui Traian Băsescu la şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni, de la sfârşitul săptămânii trecute, şi punctând că Moldova are nevoie de lucruri concrete.

'Eu am văzut, în România, că unii sunt nefericiţi, bagă tot felul de strâmbe, (...), tot felul de prostii care mai de care mai mari. La agricultură, anul agricol foarte bun se confirmă. Înţeleg că dacă anul era prost era din cauza Guvernului, dacă e bun, e datorită ploii', a adăugat primul ministru. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, în timpul vizitei efectuate în judeţul Iaşi, la gazoductul Iaşi-Ungheni, că începerea lucrărilor şi finalizarea acestora în timpul prevăzut în contract este o problemă extrem de importantă care vizează prestigiul României.

'Conectarea e vitală atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru noi. Aici nu avem voie să minţim, pentru că de asta depinde reputaţia României. Poţi să faci spectacole de sunet şi lumină la Roşia Montană că e între noi, însă aici (gazoductul Iaşi-Ungheni - n.r.) nu e turism. E vorba de geopolitică. La Bruxelles se ştie că a început lucrarea', a spus şeful statului.

El şi-a exprimat neîncrederea în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor până în luna decembrie, aşa cum a dat asigurări constructorul în timpul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta.

'Poate ar trebui să informăm Bruxelles-ul că nu putem să oferim gaze naturale pentru Republica Moldova în această iarnă', a spus preşedintele Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ