Ponta, de acord cu reducerea mandatului preşedintelui la patru ani

| 22 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că ar fi de acord cu propunerea de reducere a mandatului preşedintelui de la cinci ani la patru, aspect ce ar urma să fie reglementat la revizuirea Constituţiei.

"În ceea ce priveşte reducerea mandatului preşedintelui la patru ani, dacă au propus-o liberalii, da, sunt de acord. Era să zic ce problemă avem noi, PSD, cu chestia asta?!", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat dezacordul cu organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale în acelaşi an, fiind de părere că astfel "iarăşi încurcăm lucrurile". "E clar că preşedintele e şeful partidului care câştigă alegerile", a spus Victor Ponta.

Premierul a evitat să-şi spună părerea cu privire la propunerea ca şefului statului să i se interzică să mai ocupe o funcţie publică la expirarea mandatului, afirmând doar că nu ştie dacă ar fi "foarte constituţional".

"Bănuiesc că un preşedinte, după ce e preşedinte, multe lucruri nu-şi doreşte ca funcţii publice. Însă nu ştiu dacă e constituţional, dacă poţi să-i interzici pentru viitor. Nu am o opinie în acest sens", a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ