Ponta: Decizia finală privind proiectul Roşia Montană poate fi luată doar de Parlament

| 11 iul, 2013

Negocierile privind realizarea proiectul Roşia Montană vor fi finalizate până la începutul sesiunii parlamentare, în septembrie, dar lucrările de investiţie vor începe doar dacă Legislativul va lua o decizie favorabilă în acest sens, a declarat joi premierul Victor Ponta.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, când va fi demarat proiectul Roşia Montană, premierul a răspuns că Parlamentul trebuie să decidă 'dacă va fi demarat'.

'Din punctul de vedere al Guvernului, la începutul sesiunii parlamentare, va avea finalizat negocierea şi proiectul de lege', a spus Victor Ponta.

El a afirmat că Executivul a luat toate măsurile necesare, inclusiv cu privire la standardele de mediu, considerate nesatisfăcătoare în forma iniţială a proiectului.

'Nu pot să vorbesc în numele Parlamentului, pot să vorbesc în numele Guvernului: cred că 13 ani de când se tot plimbă prin diverse structuri guvernamentale sunt e de ajuns. Cred că decizia finală într-un proiect atât de controversat, cu avantaje şi dezavantaje, poate fi luată doar de Parlament. Sunt convins că aici toată lumea, inclusiv preşedintele, va considera că e bine să avem o lege, că nu furăm cu legea, ci dimpotrivă, sprijinim cu legea, dar repet: noi am luat toate măsurile, în primul rând cele referitoare la standardele de mediu, după aceea cele referitoare la nivelul redevenţelor şi la participarea statului român, pe care le consideram - toate trei - nesatisfăcătoare în forma iniţială a proiectului. Dacă acum sunt şi s-a ajuns prin negociere la standarde satisfăcătoare, trimitem spre Parlament şi Parlamentul decide', a afirmat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ