Ponta:Demisiile miniştrilor PNL sunt la mine, nu pot face o propunere de revocare fără o variantă de înlocuire

| 17 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că demisiile miniştrilor liberali care vor fi remaniaţi sunt depuse la Guvern, dar ele reprezintă doar 'o voinţă personală', deoarece premierul nu poate înainta o propunere de revocare a unui ministru fără a spune cine va ocupa funcţia respectivă.

'Reprezintă o voinţă personală (demisiile miniştrilor PNL - n.r.) care se va concretiza din punct de vedere legal atunci când voi înainta... Eu nu pot să înaintez propunere de revocare a unui ministru fără să spun cine ocupă funcţia domniei sale. Nu există să las aşa, în aer, ministere', a explicat Ponta.

El a arătat că situaţia juridică legată de acest subiect este 'foarte clară'.

'Situaţia juridică e foarte clară chiar şi pentru preşedintele Băsescu, care minte şi îşi bate joc ca de obicei când spune că nu s-au publicat decretele în Monitorul Oficial. Păi, a semnat dânsul vreun decret şi nu l-am publicat eu? N-a semnat niciun decret, să-mi trimită decretul, dacă vrea. Deci, lucrurile sunt foarte clare din punct de vedere legal şi constituţional. Să facă 70 de plângeri penale, să fie sănătos', a spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ